Виклик на поєдинок козакам Всевеликого Війська Донського, Кубанського Війська та Терського Війська Російської Федерації в День Незалежності України 24 серпня 2010 року оголосили сучасні українські козаки – нащадки Славного Війська Запорозького Низового
Опубліковано: 23 Сер 2010 10:43

Панове товариство!

В Державному Гімні України є дуже значущі слова для кожного українця, в жилах якого ще нуртує горда козацька кров:

… Душу, тіло ми положим за нашу свободу.
І покажем, що ми, браття, козацького роду…

Саме тому, керуючись спадковим звичаєвим дідівським правом в День святкування Незалежності України о 14-00 на території козацького селища «Мамаєва Слобода» прямісінько в серці столиці України місті Києві, правнуки лицарства Запорозького, сучасні українські козаки Левушківського, Кущівського, Платнирівського, Пластунівського, Батуринського, Щербаківського, Менського та Корсунського куренів Славного Війська Запорозького Низового оголосили офіційний виклик на поєдинок кращим козацьким загонам Всевеликого Війська Донського, Кубанського Війська та Терського Війська Російської Федерації.

Змагання з козацького багатоборства (джигітовка, вправи зі зброєю, долання перешкод, стрільба з лука, плавання) заплановано здійснити на честь 1100 річниці відзначення свята Покрова Пресвятої Богородиці 13 та 14 жовтня 2010 року на «Мамаєвій Слободі».

Наші прадіди Запорозькі козаки, під Покровом Пресвятої Богородиці долали будь-які перешкоди, здобуваючи численні побіди над ворогами нашої Української землі та дідівської Святої Православної Віри.

В рамках оголошення виклику на багатоборства до козацтва Російської Федерації всі бажаючі  поставили свої козацькі підписи (бо ми ж всі козацького роду) на листі-виклику, адресованому Верховному Отаману Союзу козацьких Військ Росії та закордоння, Головному Отаману Всевеликого Війська Донського панові  Водолацькому В.П.

На ярмарковому майдані козацького селища «Мамаєва Слобода»  під офіційним листом-викликом до козацтва Російської Федерації було поставлено 319 підписів нащадків воїнів Війська Запорозького Низового.

Тож всі, хто вважає себе нащадком козаків Війська Запорозького Низового можуть приєднатися до підписання листа-виклику надіславши своє повідомлення на електронну адресу: kozakmamaysloboda@gmail.com

Нижче подається копія листа-виклику до козацтва Російської Федерації:

Верховному Отаману Союза козацьких військ Росії та закордоння, Головному Отаману Всевеликого Війська Донського
панові Віктору Петровичу ВОДОЛАЦЬКОМУ

 

Високодостойний пане Верховний Отаман!

Користуючись нагодою шлемо своє щире козацьке вітання!

Як Вам достеменно відомо, найперші згадки про українське козацтво з`явилися в Західній Європі на рубежі XV-XVI ст. Одна з таких писемних згадок про козаків зустрічається в генуезькій хроніці за 1474 рік.  За свідченням тогочасних літописців перші козацькі слободи розташовувались обіч сумновідомого  татарського «Чорного шляху» вздовж річки Тясмин, що біля Чигирина, річки Ташлик, що біля Сміли, а також річок Конилка та Гірський Тікич неподалік Умані. Отож колиска всього козацтва знаходиться на території сучасної Київської, Черкаської та Вінницької областей України. Недарма ж, укладаючи карти Європи, західноєвропейські картографи XVI- XVIІ ст.. вказували на них латиною: «Ucrania – terra cossacorum», що означає: «Україна – земля козаків».

         Не дивно, що в  Державному Гімні України є дуже значущі для кожного українця слова:
… Душу, тіло ми положим за нашу свободу.
І покажем, що ми, браття, козацького роду…

Православне українське лицарство стояло також біля витоків утворення перших козацьких форпостів на Дону, Кубані та Тереку.  Є загальновідомим історичний факт, що перші Отамани  війська Донського були українськими козаками. Саме тому, ще до ліквідації у 1775 році, на Запорозькій Січі  в ряду інших 38 куренів існував курінь вихідців із річки Дон, так-званий Донський курінь Війська Запорозького Низового.

Тож керуючись звичаєвим прабатьківським правом, дарованим нам Господом Богом та підтвердженим нашими прадідами – лицарями Славного Війська Запорозького Низового, ми – сучасні українські козаки з селища Козака Мамая ­– маємо честь оголосити виклик на ристалище російським козакам.

А відтак, просимо Вас розглядати цей лист як офіційне запрошення на змагання з козацького багатоборства, котрі пройдуть  13 та 14 жовтня року Божого 2010 на теренах козацького селища «Мамаєва Слобода» в серці столиці України місті Києві. 

Будемо раді, якщо Ви зможете знайти та надіслати на цей поєдинок по п`ять козаків від найкращих кінних козацьких  загонів Всевеликого Війська Донського, Кубанського  Війська та Терського козацького Війська Російської Федерації.

Козацькі змагання з багатоборства (джигітовка, вправи зі зброєю, долання перешкод, стрільба з лука, плавання ) відбудуться на честь 1100 річниці відзначення свята Покрова Пресвятої Богородиці, бо ж під Покровом Пресвятої Богородиці українське козацтво долало будь-які перешкоди, здобуваючи численні побіди над ворогами нашої дідівської Святої Православної Віри.

Цілком поділяючи Ваше гасло: «Слава Богу, що ми козаки!» , щиро по-козацьки просимо Вас,  вельмиповажний пане Верховний Отамане, належним чином, тобто по-лицарськи, сприйняти наш дружній виклик до керованих Вами російських козаків позмагатись з нами – нащадками воїнів Славного Війська Запорозького Низового  – у відвазі, силі, спритності та вправності…

Ми настійливо розраховуємо на те, що Ви знайдете за можливе задіяти весь свій козацький авторитет та рекомендуєте Отаманам вищевказаних козацьких формувань Російської Федерації направити підрозділи кращих із кращих козаків Росії для змагань із «Козацьких багатоборств на «Мамаєвій Слободі».

Маємо надію, що Російське козацтво прийме наш шляхетний виклик на ристалище, та прибуде у обумовлений вище термін до столиці України міста Києва, де безперечно у відкритій чесній боротьбі переможе сильніший…

Слава Господу Богу нашому Ісусу Христу.

Писано в столиці України місті Києві, числа 24, місяця серпня, року Божого 2010 в козацькому селищі «Мамаєва Слобода».

З належною шанобою козаки куренів Війська Запорозького Низового:

Козак Левушківського куреня,
Генерал-хорунжий Українського козацтва                                  Костянтин ОЛІЙНИК

Козак Кущівського куреня,
Наказний Отаман                                                                                   Олег ЮРЧИШИН  

Козак Платнірівського куреня                                                                    Віктор КІРКА    

Козак Пластунівського куреня                                                                 Сергій КОЛІУХ

Козак Батуринського куреня                                                                   Євген КРУТОВ

Козак Калниболоцького куреня                                                                  Віталій ЧИЖ     

Козак  Щербаківського куреня                                                                Віталій ГУДИМ

Козак  Кущівського куреня                                                                Сергій ЮРЧИШИН     

Козак Менського куреня                                                             Олександр РУДЧЕНКО    

Козак Корсунського куреня
Військовий писар                                                                                      Іван ІЛЬЧЕНКО  



Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»