Вітаємо козака Кущівського куреня Війська Запорозького Низового отамана Олега Юрчишина з Днем народження!
Опубліковано: 10 Жов 2010 13:02

Отаман Олег Юрчишин дійсно є кращим козаком Європи, а після оголошення 2 жовтня 2010 р.  технічної поразки в “Поєдинку честі” козакам Всевеликого Війська Донського ще й Азії.

Козаку Олегу Юрчишину сьогодні виповнилось перших 43, він людина, котра більшу частину свого життя присвятила відродженню самобутнього українського характеру, загартованого ще нашими прадідами в період ренесансу України, в так-звану лицарсько-козацьку добу, реінкарнувавши (відродивши) образ мужнього козака-українця, котрий ніби б то на «машині часу» перенісся до нас в столицю України із буремного періоду козацької звитяги 16-18 ст.

Однак, отаман Олег Юрчишин не вдає козака, він насправді ним і є!

Таким чином, вносячи свою посильну лепту у пробудження історичної пам`яті та самоідентичності Українців, а відтак повернення забутих військово-культурних та лицарсько-бойових традицій наших славних прадідів козаків Війська Запорозького Низового.

Організований та очолюваний Олегом Юрчишиним колектив, а влучніше сказати підрозділ «Українські козаки» за останні 19 років десятки разів з успіхом виступав за кордоном, презентуючи Україну, саме як козацьку Державу – країну козаків. Це не була каскадерсько-акторська гра верхи на конях, це була дійсно презентація українського лицарського духу. Тож, десятки показових виступів українських козаків під орудою, дійсно кращого та найяскравішого козака Олега Юрчишина та численні лицарські змагання з кращими колективами в Швеції, Польщі, Данії, Німеччині, Королівстві Нідерланди, Швейцарії, Фінляндії, Норвегії, Бельгії, Естонії, Угорщині, рівно як і кілька презентацій українського духу та вправності перед самою королевою Великобританії Єлизаветою ІІ, шейхами Саудівської Аравії та королем Малайзії є свідченням входження Держави Україна, через приватну ініціативу Олега Юрчишина в світовий етнокультурний простір.

Олега Юрчишина та очолюваний ним загін «Українські козаки» нині знають по цілому світі, вагомим чинником  взаємопроникаючих культурних зв`язків, справжнім козацьким образом України, таким чином український неперевершений культурний потенціал завдяки Олегу Юрчишину став не тільки конвертованим, але й престижним культурним явищем.

Не менш потужне значення діяльності  Олега Юрчишина  має для самої України, а саме її столиці.

З моменту офіційного відкриття для відвідувачів  9 липня 2009 року  козацького селища «Мамаєва Слобода», що стоїть біля витоку річки Либідь у місті Києві, за адресою: вул.. Михайла Донця,2 Солом`янського району, Олег Юрчишин постійно презентує культуру козацької доби в численних заходах, що проводяться на теренах даного соціально-культурного закладу. Головним із яких безсумнівно є проведення «Фестивалю традиційної україно-кримськотатарської культури», «Першого Міжнародного Лицарського турніру «Шабля Козака Мамая» за участі команд  Швеції, Франції, Італії та кримськотатарських вершників, де козаки Олега Юрчишина здобули у важких спортивних змагання заслужену перемогу, а також  презентація української козацької культури перед всім дипломатичним корпусом України та керівниками Держави під час проведення в козацькому селищі «Мамаєва Слобода» 18-19 вересня 2010 року ХІ Міжнародного фестивалю циганського мистецтва «Амала-2010».

На запрошення органів державної влади найвищого рівня Олег Юрчишин  із своїми козаками неодноразово виступав перед високопосадовцями нашої Держави, студентами та викладачами Міністерства Внутрішніх справ, ліцеїстами та просто школярами  як в Києві, так і за його межами.

Величезним доробком Олега Юрчишина є його безпосередня участь у зйомках кількох десятків фільмів, серед яких варто відмітити: «Вогнем та мечем» Є.Гофмана; «Тарас Бульба» В.Бортко; «Сорочинський ярмарок» С.Горова; «Чорна рада» М.Засєєва та інші.

Про діяльність козака Олега Юрчишина було написано десятки статей в західноєвропейських таблоїдах та газетах й знято кілька документальних фільмів різними вітчизняними телеканалами, а також Першим Національним каналом Китайської народної Республіки, кількома каналами Великобританії та Туреччини.

Таким чином, козак Кущівського куреня Війська Запорозького Низового отаман Олег Юрчишин  проявив себе як справжній організатор, що відродив козацьку самобутню школу верхової їзди та джигітовки, вміло використовує досвід попередніх поколінь. Колеги та учні характеризують його як людину високоморальну, комунікабельну, чуйну та порядну з високим почуттям професійного громадянського обов`язку та щиро, по-козацьки, називають Батьком Отаманом! Або ж просто Батьком…

Многая літа тобі, пане Отамане!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»