Третій Міжнародний український літературний конкурс «Козацька балачка» завершено
Опубліковано: 08 Кві 2013 18:26

Панове товариство!

Вже стало доброю традицією, що  щорічно 4 червня, в День Народження письменника Олександра Ільченка, автора славнозвісного химерного роману з народних вуст «Козацькому роду нема переводу, або ж Мамай і Чужа Молодиця»,  Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі», оголошує про продовження «Міжнародного українського літературного конкурсу «Козацька балачка». Минулого року темою Третього Міжнародного українського літературного конкурсу «Козацька балачка», який тривав до 9 березня 2013 року, тобто до Дня народження Великого Кобзаря, стала тема: «Битва під Синіми Водами».                            

Також є доброю традицією, що результати  конкурсу «Козацька Балачка» ми оголошуємо в світлий день Благовіщеня.

Отже, Би́тва на Си́ніх Во́дах (Синьово́дська би́тва; котра відбулась, вірогідно, між 24 вересня — 25 грудня 1362)  між литовсько-руським військом Великого князя Литовського Ольгерда Гедиміновича та ордами монголо-татарських правителів на Поділлі, відбулась поблизу фортеці Торговиці (тепер село Новоархангельського району Кіровоградської області), яка лежить нижче міста Гумані (Умані) на річці Синюха.

Через віки дуже мало інформації дійшло про цю славетну перемогу наших прадідів. Перемогу, яка зупинила Золоту Орду та врятувала всю Європу. Можливо, якщо б не ця виграшна битва, то б цивілізаційний розвиток Європи був зовсім іншим.

Але чому і зараз так мало українців знають про цю Битву? Коли Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» оголошувала «Битву під Синіми Водам» темою нашого літературного конкурсу, то ставила собі за мету «відвоювати», ще одну сторінку нашої славної історії та звернути увагу громадськості на цей історичний факт. Століттями нас запевняли, що саме Куликовська Битва була вирішальною в боротьбі з Золотою Ордою, а для цього імперія знищувала оригінали літописів, створювались комісії по фальшуванню історичних джерел, проте правду не сховаєш і вона все одно проросте крізь каміння «мурів» брехні та облуди. 

Ми вдячні всім авторам, які надіслали свої твори. Оргкомітет конкурсу прийшов до висновку, що, на жаль, ми не можемо дати нікому з авторів Першу Премію, адже ми не побачили твору, який би беззастережно міг претендувати на звання найкращого з найкращих. 

Отже, оргкомітет Третього Міжнародного українського літературного конкурсу «Козацька балачка», темою якого була «Битва під Синіми Водами», прийняв рішення відзначити кращі роботи спеціальною відзнакою «Козацька Балачка Рекомендує».

Спеціальну відзнаку «Козацька Балачка рекомендує» отримує наукова робота «Випрямлення (виправлення) історіографії Русі та Литви XIII – XV ст.» Автори Юрій Вілінов,  Вадим Ільїнський,  Сергій Шишков.

Спеціальну відзнаку «Козацька Балачка рекомендує» отримує науково-популярне дослідження  «З ПРАДАВНИНИ В УКРАЇНІ ТЕЧУТЬ ВОДИ ЖОВТІ Й СИНІ або ЗЛЕТ І ВЕЛИЧ НЕВИЗНАНОЇ ІМПЕРІЇ ЛИТВИНІВ» Автор Микола Пашковець.

Спеціальну відзнаку «Козацька Балачка рекомендує» отримує фантастичний роман «Темна Синя Вода». Автор Радій Радутний

Спеціальну відзнаку «Козацька Балачка рекомендує» отримує поема «ПЕРЕМОГА ПІД СИНІМИ ВОДАМИ». Автор Олександра Бурбело.

Нагородження переможців Третього Міжнародного Українського Літературного конкурсу «Козацька Балачка» традиційно відбудеться на території козацького селища «Мамаєва Слобода» 4 червня 2013 року, в день народження великого українського письменника Олександра Ільченка, автора славнозвісного роману «Козацькому роду нема переводу або ж Мамай і Чужа Молодиця».

Керуючись спадковим звичаєвим правом, Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» запрошує дипломатичні установи та національні громадські об’єднання Республік Литви та Білорусі взяти участь в нагороджені переможців Третього Міжнародного українського літературного конкурсу «Козацька балачка. Битва під Синіми Водами» і таким чином, відзначити нашу спільну знакову перемогу, яка врятувала всю Європу від поневолення ординцями.

З належною шанобою,

Іван Ільченко
Голова «Міжнародного Українського Літературного конкурсу «Козацька Балачка»
Козак Корсунського куреня
Війська Запорозького Низового                                                                 

Місяця квітня, числа 7, року Божого 2013.

«Мова – перша зброя в боротьбі: виживе мова, виживе й Вітчизна, бо ж мова є не тільки найпевніший засіб поневолення, а й вірне (разом з ножем та хлібом), надійне оружжя добування волі, бо геній народу без буяння рідної мови не варт нічого…»  Олександр Ільченко

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»