«Слобідські Вечорниці» – 1 жовтня 2011 року на «Мамаєвій Слободі» початок нового проекту низки українських етнодискотек
Опубліковано: 27 Вер 2011 11:45

Козацька  Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» оголошує про початок нового проекту – віночка українських вечорниць у вигляді етнодискотек, котрі будуть тривати з 1 жовтня 2011 року і аж по «Зелені свята» – Трійцю наступного 2012 року.

Перші «Слобідські Вечорниці» вирішено розпочати о 14-00 – 1 жовтня 2011 року за участі гурту «ДримбаДаДзига», виступу ДіДжея з низкою сучасних українських танцювальних мелодій, а також гурту «Вулиця». Обіцяємо, що буде весело та гамірно. Всі охочі танцюватимуть до несхочу або ж до не можу…

Своїх парубків приводити не обов`язково, бо ж у нас таки козацьке селище! А парубків, які злякались великої кількості красивих дівчат, щиро по-козацьки просимо на “Слобідські Вечорниці” навіть не тикатися.

Дрес-код заходу – вишиванка! Всі, хто буде одягнений у вишиванку, отримають 50% знижку на вхід (20 грн.)

Другі Слобідські вечорниці заплановано провести на «День козачки» – 29 жовтня 2011 року.

Треті – напередодні  Кузьми і Дем`яна – 12 листопада 2011 року.

Четверті – на Катерини – 7 грудня 2011 року.

П`яті – на Андрея, або ж Великі вечорниці – 13 грудня 2011 року. Вечір на Андрея в народі називали ще великими вечорницями, або ж Калитою.

Шості вечорниці – 7 січня 2012 року на Різдво.

Сьомі вечорниці припадають на Всеїду – 18 лютого 2012 року.

Восьмі вечорниці припадають на 25 лютого 2012 року – Колодій (Масниця).

Дев`яті вечорниці – 15 квітня 2012 року на Великдень

Десяті – 24 травня 2012 року – Вшестя (Вознесіння)

Одинадцятіі – на Зелені свята – Трійцю – 3 червня 2012 року.

Ми хочемо, аби до народних традицій долучалось якомога ширше коло молодих людей, адже наші прабабусі та прадіди на вечорницях вибирали собі пару. Парубки залицялись до дівчат, всі співали пісень, танцювали, розповідали різні небилиці, жартували. Отже вечорниці – це зібрання, де молоді люди проходили своєрідний пробний шлюб, цебто перевірка придатності пар до подружнього життя.

Ще з ранку молоді люди приносили так звану «складку», різноманітні продукти харчування: борошно, яйця, вершкове масло та обов`язково курей, яких пекли та варили. Тож, крім усякої страви, яка буде готуватись до вечорниць, на ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» генеральною стравою буде стародавня козацька юшка – «рубці» – це варена на відкритому вогні у великому казані традиційна Наддніпрянська страва доби середньовіччя, до складу якої входили курячі пупи та інші потрухи, тобто урда із локшиною чи житніми галушками.       

Ми раді, що розпочинаємо низку наших “Слобідських Вечорниць” саме з гурту «ДримбаДаДзига». А в подальшому плануємо запрошувати і інших найкращі українські гурти подібного штибу.

Гурт «ДримбаДаДзига» створено у 2006 році у місті Києві.Участники колективу –музиканти з різних проектів, яких об’єднала спільна ідея створення етно-рок гурту з новим, потужним, креативним саундом.

 За час свого існування «ДДД» відвідала велику кількість вітчизняних та європейських фестивалів,таких як «Країна мрій», «Славське Rock», «Підкамінь», «Трипільське коло», «Przystaneck Woodstock», «Piknik Reggae» та багато інших, де показала «сучаснтну» версію українського фольклору.

 У 2008 році вийшов перший диск групи «Славське Rock 2007 Live». Це платівка, яка була записана прямо на фестивалі, і тому зберегла в собі неповторну енергетику живого виступу.

 2010 рік для гурту відрізняється певними досягненнями у творчому руху. Так у травні виходить перший студійний диск «ОГОооо!!!», над яким музиканти працювали дуже багато часу, намагаючись отримати бажаний результат. І ця робота не минула даремно, платівка набула багато теплих відгуків від слухачів, професійних музикантів та музичних критиків.

«ДримбаДаДзига» – це нова хвиля української етнічної музики! Це вибух сучасного саунду, наповнений старовинними українськими мелодіями та ритмами, які створюють неймовірний драйв та знайомлять слухача з прадавньою культурою, запрошуючи його у вимір українського духу.

Козаки та козачки, гайда до нас  на “Слобідські Вечорниці”!

Гепнемо лихом об землю так, щоб і в наших північно-східних сусідів в носі засвербіло…

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»