Печатний медовий пряник «миколайчик» Ви власноруч можете виготовити та спекти в печі в одній із хат на «Мамаєвій Слободі»
Опубліковано: 11 Гру 2009 16:08

Люб’язно запрошуємо Вас придбати, або власноруч виготовити та спекти у справжнісінькій українській печі в одній з хат «Мамаєвої Слободи», або ж «Шинку – коса над чаркою» печатний медовий пряник «миколайчик» за дідівськими рецептами.

Майстер-класи будуть проводитись кожну суботу та неділю до 14 січня о 13-00.

Домовитись про проведення майстер-класу або ж придбати печатний медовий пряник – “миколайчик” можна за тел. 361-98-48; 093-872-48-77.

Під час проведення майстер-класу дорослі зможуть продегустувати в “Шинку-коса над чаркою” традиційні українські хмільні напої (слив’янка, вишняк, медовуха, варенуха, чикилдиха, дулівка тощо).

Традиційний печатний медовий пряник миколайчик є прекрасним сувеніром-подарунком не тільки для дітей але й для дорослих, адже ним не тільки можна полюбуватися але і з’їсти…

Та й до того ж сама технологія випікання власноруч виготовленого пряника «миколайчика» в хаті з українською піччю може стати для Вас та Ваших друзів не буденною пригодою.

У давнину зимового Миколая вважали покровителем хліборобства, повелителем стихій, Добрим (Угодником), вшановували дуже пишно.

Наші прадіди, як і ми вірили в чудодійну силу Святого: з ним пов’язували випадки чудесного спасіння замерзлих, утоплеників, подорожніх, котрі опинилися у скруті.

З нагоди цього свята батьки готували гостинці. Як правило це були медові пряники різноманітного вигляду – « миколайці», «миколайчики» і лозини. Чемним, добрим дітям – роздавали медяники, а неслухняним спершу погрожували лозиною, а вже потім змилостивившись, таки давали пряник.

У містах батьки самі клали малюкам вночі під подушку миколайчика. Вранці, знайшовши печиво, діти дуже раділи й тішилися, вихваляючись один перед одним своїми медовими пряниками. Дещо пізніше, цей добрий звичай поширився і на дорослих. Особливо популярний він і серед молоді. Дівчата та хлопці, навіть зараз обмінюються печатними медовими пряниками – миколайчиками.

Молитва до Святого Миколая.

Святий отче Миколає, вірний Заступниче тих, що до Тебе вдаються і в Тебе просять помочі. Молю Тебе, заопікуйся мною та вбережи мене від дочасних нещасть, а ще більше від душевних нещасть, себто від гріхів. Святий Отче! Як Ти вмилосердився над трьома ув’язненими воєводами й вибавив їх від кари смерти, так умилосердися і наді мною, що погибаю в гріхах і заслуговую собі на вічну погибель.Святий Отче Миколає, встався за мною до милосердного Бога й випроси мені ласки, щоб я в здоров’ї, невинності душі, а головне, без гріха перейшов (ла) цю долину сліз, а в вічності разом з Тобою славив (ла) у Тройці одного Бога в безконечні віки. Амінь.

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»