Народна дипломатія «Мамаєвої Слободи»
Опубліковано: 09 Лют 2012 14:27

Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» сьогодні – 09 лютого 2012 року – святкує першу річницю від Дня заснування.

Ми, сучасні українські козаки з селища «Козака Мамая» – «Мамаєвої Слободи» – обрали цей день тому, що саме 9 лютого 1648 року Богдана-Зиновія Хмельницького було обрано Гетьманом Війська Запорозького Низового. Він був одним із найосвіченіших людей того часу, і не тільки. Адже навчався таємницям дипломатії, розвідки та контррозвідки у «гнізді» найпотужнішої таємної служби Середньовічної Європи. Саме такою була розвідка Ватикану. Один із найважливіших її центрів якраз і містився в Львівському Ізуїтському колегіумі, котрий готував резидентуру для плюндрування та поневолення України.

Богдан Хмельницький був воїном-характерником, що неушкоджено виходив із сотень малих сутичок та великих баталій на території України, Молдови, Туреччини, Криму, Росії, Білорусії, Литви, Польщі та Франції. Окрім того, він був одним із найуславленіших рубак того часу. За наймайстерніше володіння холодною зброєю, цебто шаблею, і  численні військові звитяги польський король Владислав IV у 1634 році під містом Смоленськ вручив тоді ще сотнику реєстрових козаків Богдану Хмельницькому «Золоту іменну шаблю» – найвищу нагороду Польської Держави того часу. Однак цю золоту шаблю Богдан Хмельницький, як і таємні знання, здобуті в розвідувальній школі «Римської курії» отців-єзуїтів, він, як справжній син свого козацького народу, використав на розбудову самостійної Держави, що простяглась по обидва боки Дніпра і мала назву «Військо Запорозьке Низове» із столицею в Чигирині.

Латинський вислів «Pro Fide, Lege et Voluntas» («За віру, закон і волю») був гаслом Великого Гетьмана, адже відтворена ним Козацька Держава була правонаступницею Великої Київської Держави, яку знищив монгольський Хан Батий у 1240 році.

Відомі слова, які сказав Богдан Хмельницький 9 лютого 1648 року, звертаючись на одному з дніпровських островів до лицарів Війська Запорозького Низового, після обрання його на Гетьмана:

«Всі народи, що живуть на світі, завжди боронили і боронитимуть вічно життя своє, свободу і власність; і навіть найнижчі на землі тварини, які суть звірина, худоба і птаство, боронять становище своє, гнізда свої і немовлят своїх до знемоги; і природа з волі Творця всіх і Господа дала їм різне для того знаряддя в самих членах їх» (Богдан Хмельницький)

Слава Великому Гетьману, котрий прагнув повернути українським – козацьким землям славу і незалежність Держави Київська Русь!

Отож, сьогодні, 9 лютого, року Божого 2012, Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі», спираючись на звичаєве козацьке право, дароване нам, українським козакам, Господом Богом, оголосила дружній виклик на «Третій Міжнародний Великий лицарський турнір «Шабля «Козака Мамая», що заплановано провести 7,8 та 9 липня 2012 року. Виклик було оголошено командам лицарів із Польщі, Швеції, Італії, АР Крим, Туреччини та Франції:

Польщі – під началом хорунжого Лещінського із міста Лєшно Великопольського воєводства Павєла Аполінарського.


Швеції – Норманського Лицарського загону на чолі із лицарем Альфом Кьєльстромом  на прізвисько Вольфхед (вовча голова).


Італії – Команду «Кавалєрі ді Ареццо» очолюватиме багаторазовий чемпіон Європи сеньйор Маріо Капаччі.


АР Крим – чамбул (підрозділ) кримськотатарських вершників із міста Бахчисарая – давньої столиці Кримсько-татарського ханства – на чолі з джигітом Мусою Ібрагімом Велі Оглу.


Турецьку Республіку презентуватиме підрозділ Османської гвардії із Стамбула під орудою аскера Хілмі Аріка.


Францію представлятиме лицарський підрозділ із Бургундії чи Нормандії (ми напишемо листа до Аташе з питань культури з проханням порекомендувати нам кращу лицарську команду Франції).

Наддніпрянську Україну представлятиме козацький підрозділ під орудою Наказного отамана пана Олега Юрчишина (каскадерська команда якого є найкращою в Європі й неодноразово підіймала український прапор перед королевою Великобританії Єлизаветою ІІ). А також є переможцями Першого (2010р.) та Другого (2011р.) лицарських турнірів «Шабля «Козака Мамая».

Також, керуючись звичаєвим козацьким правом, сьогодні ж, 9 лютого 2012 року, на козацькому колі було ухвалено рішення щодо виклику кращих козаків Всевеликого Війська Донського Російської Федерації на «Поєдинок честі» з козацьких багатоборств, котрий заплановано провести на Покрову 14 жовтня, року Божого 2012.  На ім`я Головного Отамана Всевеликого Війська Донського пана ВОДОЛАЦЬКОГО В.П. надіслано запрошення. Крім того, ми звернулись із відкритим листом до Голови Уряду Російської Федерації пана Володимира Володимировича ПУТІНА з проханням посприяти на державному рівні в організації поєдинку між українськими та російськими козаками.


Було прийнято рішення, що оригінали листів із запрошеннями ми надішлемо Послу Російської Федерації в Україні пану ЗУРАБОВУ М.Ю. з проханням Козацької Спадкової Духовної Республіки на «Мамаєвій Слободі» передати їх особисто до рук Голові Уряду РФ пану ПУТІНУ В.В. та Верховному Отаману Російських козаків пану ВОДОЛАЦЬКОМУ В.П.


Окрім цього, ми вирішили, що буде більш надійно скористатись послугами всесвітньої поштової кур`єрської служби DHL та з її допомогою відправити вищевказані листи-запрошення на адреси лицарських команд із Польщі, Швеції, Італії, АР Крим, Туреччини та Франції, а також на адресу Голови Уряду РФ пана ПУТІНА В.В. (в Кремлі) та штаб-квартиру Всевеликого Війська Донського РФ у місті Ростов-на-Дону.

Маємо тверде переконання, що народна дипломатія Козацької Спадкової Духовної Республіки на «Мамаєвій Слободі» сприятиме налагодженню правдиво дружніх і взаємовигідних стосунків між Великим Українським та Великим Російським народами.

Крім того, віримо, що із  допомогою наших друзів – європейських лицарських команд із Швеції, Франції, Польщі, Туреччини та Італії – відбудеться швидше повернення Української Держави в коло спільних європейських цінностей. Адже ми – молода держава із давньою історією…

«Всі народи, що живуть на світі, завжди боронили і боронитимуть вічно життя своє, свободу і власність; і навіть найнижчі на землі тварини, які суть звірина, худоба і птаство, боронять становище своє, гнізда свої і немовлят своїх до знемоги; і природа з волі Творця всіх і Господа дала їм різне для того знаряддя в самих членах їх» (Богдан-Зиновій Хмельницький)

Батько Небесний, прости гріхи наші, ми каємось. Благослови добре діло зробити! Во ім`я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»