Найромантичніше свято Купайла в місті Києві відбудеться біля витоку річки Либідь в козацькому селищі «Мамаєва Слобода»
Опубліковано: 21 Чер 2016 11:18

Ласкаво запрошуємо в козацьке селище «Мамаєва Слобода»!

Наша козацька Слобода знаходиться в урочищі, де бере початок легендарна річка Либідь, всього-навсього за сім кілометрів від Хрещатика, практично в центрі столиці!

Якщо Ви дійсно мрієте зануритись в справжню (автентичну) атмосферу купальських містерій наших прадідів, то щиро, по-козацьки, запрошуємо Вас здійснити мандрівку крізь час під час гулянь на Івана Купайла.  Саме тут, біля  романтичного озера Красавиця рясно заквітчаного білими лілеями й жовтим лататтям, татаринням, папороттю й дівочим виноградом, коли зайде сонце, козаки та дівчата-козачки розпалять велетенське багаття, полум`я якого при початку сягатиме триповерхового будинку…

Це місце унікальне ще й тим, що за давніми переказами в 1756 році, біля ковбані (озера), з якого бере початок річка Либідь – якраз в тому місці, де зараз розташовується козацьке селище «Мамаєва Слобода» –  козацько-гайдамацький загін втопив два барила з золотими червінцями та коштовностями…

Наші прадіди небезпідставно вважали, що в ніч з 6 на 7 липня розквітає червоно-вогненна квітка папороті. Той, хто її знайде та буде нею володіти – стає знахарем, а відтак зможе знайти будь який скарб, що невидимий для очей інших людей.

Скарби бувають двох видів: закляті та незакляті. Останнім може скористатись кожен хто його знайде, але заклятим, а саме таким і є  клад захований на «Мамаєвій Слободі», заволодіти не так-то і легко. Хоча й місце відоме. Проте це не дає доступу до скарбу. Скарб може з’явитись  в різноманітній личині: старим дідом, вродливою молодицею, конем, клубком ниток, собакою, півнем; штовхніть старого діда, обніміть та пригорніть молодицю, вдарте собаку – вони тутички й розсипляться у вигляді золотих дукачів та червінців, або ж поцілунком коханої… Однак як звичайній людині здогадатись, що це саме скарб? Певний засіб – це червоно-вогненна квітка папороті, власнику цієї квітки все відомо, проте як важко добути цю квітку. Різні перешкоди стають на шляху сміливця: відьми, чорти, вовкулаки, гопирі, сичі, домові, лісовики, русалки. Все це «товариство» збирається в купу в лісі й з реготом, криками й завиваннями перешкоджає у пошуках бажаної квітки. Тож, якщо Ви романтик – спробуйте свого щастя в липневу ніч на Івана Купайла в козацькому селищі «Мамаєва Слобода»!

Початок дівочих та парубоцьких гулянь 6 липня 2016 року о 12-00.
Кульмінація народних гулянь розпочнеться у надвечірню пору, тобто вже  після  19-00.

Романтичну атмосферу в ніч на свято Купайла Вам допоможуть відчути фольклорні колективи «Мамаєвої Слободи»: «Панночка-козачка», «Терлич-трава» та «Бурсацькі троїсті музики»!

Тільки відроджуючи свої прадавні самобутні традиції ми зможемо залишатись Українцями!

Тож, гайда до нас на «Мамаєву Слободу» – Купайла справляти, через вогонь стрибати, цвіт папороті шукати, віночки по воді пускати!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»