На Варки, Савки, Миколая запрошуємо завітати в книгарню українського слова «Шабля «Козака Мамая»
Опубліковано: 05 Гру 2011 15:15

Значна частина лицарів Війська Запорозького Низового перед тим, як потрапити в «гніздо вольниці» – Запорозьку Січ, навчалась мудрості у найзнаніших Європейських Середньовічних  університетах: Падуї, Генуї, Сорбоні, Болоньї, Тулузі, Празі, Кракові, Київо-Могилянській та Острозькій академіях.

Як і наші прадіди, ми хочемо, аби громадяни України поважали землю, на котрій вони живуть, а відтак, заохочуємо всіх любити рідний край, шанувати прабатьківські традиції та щоденно боронити рідну українську мову.  Заклик козаків до православного люду України у ХVII ст. є й нині актуальним: „Хто хоче за віру християнську бути посадженим на палю, хто хоче бути четвертованим, колесованим, хто ладен стерпіти усілякі муки за святий хрест, хто не боїться смерті – приставай до нас. Не треба боятися смерті: від неї не вбережешся. Таке козацьке життя”.
Війна для козака була так же необхідна, як птахові крила, як рибі вода. Без війни козак — не козак, без війни лицар — не лицар…

Щоправда теперішня наша «війна» в третьому тисячолітті відбувається не в дикому полі, де тирлуються коні турецьких яничар та хижо виють татарські чамбули й тріпотять на вітрі крила за спинами у польських гусажів, а таки в царині культури, тобто в щохвилинному обстоюванні гідності рідної мови, традицій та віри… Таке козацьке життя!

Тож запрошуємо Всіх завітати до книгарні українського слова «Шабля «Козака Мамая» імені Олександра Ільченка, що розташовується в приміщенні біля центрального входу до «Мамаєвої Слободи».

Рідна мова, рідне слово

Що бринить нам чарівніш?

Що нам ближче і миліш

І дорожче в час недолі

Рідна мова, рідна мова!!!

Щиро по-козацьки просимо завітати до нашого «войськового Коша» – української світлиці знань. До Вашої уваги пропонуємо широкий вибір дитячої літератури, посібників, енциклопедій, історичних книг, сучасної прози та поезії, туристичних мап та фотоальбомів.

До відома поціновувачів українського слова: з часу відкриття книгарні 9 березня 2011 року, яке відбулось у світлий День народження Тараса Григоровича Шевченка, пройшло трохи більше восьми місяців! За цей короткий проміжок часу до книгарні завітало більше 60 000 відвідувачів. Хоча книгарня ще досить «молода», але в її асортименті біля 1500 найменувань книг і, що дуже важливо, вартість книг в книгарні «Шабля «Козака Мамая» в середньому на 20% нижча, ніж в будь-якій іншій книгарні міста Києва.

Серед переваг нашої книгарні є й те, що, завітавши до приміщення, Ви неодмінно зануритесь в правдиву атмосферу козацької доби, оглянете елементи традиційного інтер’єру Наддніпрянської оселі 17 – 18 століття. Інтер’єр книгарні стилізований під козацьку оселю – мисники, на яких дружніми рядами виструнчились куманці, полумиски, горнята та тарелі, вікна обіймають «Обухівські» та «Чернецькі» рушники, в кутку притулилися велика мальована скриня, дідухи, килими та інше хатнє начиння. Завітавши до книгарні, Ви, без сумніву, звернете увагу і на знамениту парсуну козака Мамая, його «чорну», тобто бойову лицарську шаблю, що висить на стіні. Подібну бойову лицарську шаблю, як сказав Олександр Ільченко: «… козак Мамай гострив щодня. Гострив щодня, бо й тупив щодня, від Каїнів усяких одбиваючись… Хоч він, треба сказати, і не любив того діла: ні гострити, ні тупити. Але ж він чортом дихав проти всякого панства, проти кривди, проти горя людського, проти всіх зухвальців, хто тільки важився на Україну зазіхати, та й мусив Козак воювати з ними. Тож і був собі лагідної вдачі мирний чоловік воїном звитяжним, хитрим та спритним, – щира козацька душа! – таким спритним, що не брала його ні шабля, ні куля, ні меч…». Ця «чорна» бойова шабля Козака Мамая, тутички ж висячи на стіні книгарні, і в наш час нагадує нам, українцям, що ми – давнього козацького роду, котрому не буде переводу. Українці мають не на словах, а на ділі підтримувати книговидавництво в Україні, купуючи книги надруковані дідівською мовою, на практиці не цураючись цим свого коріння! Наше рідне Слово і є ота козацька шабля!

Як написав Олександр Ільченко: “Мова – перша зброя в боротьбі: виживе мова, виживе й Вітчизна, бо ж мова є не тільки найпевніший засіб поневолення, а й вірне (разом з ножем та хлібом), надійне оружжя добування волі, бо геній народу без буяння рідної мови не варт нічого…”.

В природній українській атмосфері книгарні «Шабля «Козака Мамая» Ви та Ваші діти зможете взяти до рук ту книгу, котра Вам, як генетичним спадкоємцям славних лицарів степу, буде найбільше до душі. Зручно розміщуйтесь за широким столом, дбайливо застеленим домотканою скатертиною, сидячи на такій же ж довгій лаві, вкритій рясним строкатим Богуславським рядном. Ви неодмінно зможете поринути у романтичний і такий рідний світ наших прабабусь та прадідусів…

Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» оголошує, що починаючи із православних свят – Варки, Савки, Миколая (17,18,19 грудня 2011р.) в книгарні «Шабля «Козака Мамая» Ви та Ваші друзі зможете придбати книги, ціна яких буде на 30-50% нижча, ніж в інших книгарнях столиці України.

Для прикладу:

1. Ліна Костенко. “Записки самашедшого” наша продажна ціна – 45,00 грн. , інші книгарні 65,00 – 70,00;
2. І. Малкович “Ліза та її сни”. Художник Е. Гапчинська  наша – 50,00 грн.. інші 85,00 – 90,00;
3. Василь Шкляр “Залишенець. Чорний ворон” наша – 25,00 грн.. інші – 33,00 – 40,00.

Книгарня українського слова «Шабля «Козака Мамая» імені Олександра Ільченка працює з 9.00 до 18.00 щоденно без вихідних.

На зимовий період: з 10.00 до 16.00 щоденно.

Ласкаво  просимо у світ української книги!!!                                                                                                          

Поповнюйте свої знання  та знання дітей!

Пам’ятайте: «Книга вчить, як на світі жить!»

До уваги видавців та авторів: двері книгарні українського слова «Шабля «Козака Мамая» завжди відкриті для презентації Ваших книг!

Також, принагідно, нагадуємо всім поціновувачам українського слова про продовження Другого Міжнародного Українського Літературного конкурсу «Козацька балачка».

«Козацька шабельна атака» щодо оборони гідності рідного слова, а відтак, доступності та можливості придбання книг, написаних українською мовою, розпочинається на давні свята наших прадідів – Варки, Савки, Миколая, тобто з числа 17, місяця грудня, року Божого 2011.

Господи, благослови нашу добру справу!

Нехай славиться земля наша, наречена від віків Україною!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»