На «Мамаєвій Слободі» на Новий рік буде «Козацька ніч»
Опубліковано: 19 Гру 2011 10:34

Вельмидостойне панство, маємо гонор запропонувати Вам відсвяткувати Новорічний бенкет на козацький штиб!

Тож запрошуємо на «Козацьку ніч» до витоку річки Либідь, (в ніч з 31 грудня 2011 (субота) на 1 січня 2012 (неділя) в козацьке селище «Мамаєва Слобода» на справжнісінькі українські вечорниці за Наддніпрянськими прадавніми традиціями Гетьманської доби.

Зустрінемо 2012 рік так же весело і гамірно, як це полюбляли робити на козацьких бенкетах наші прадіди!!!

Коли на небі над «Мамаєвою Слободою» зійдуть зірки та заблищить своїми золотими рогами красень місяць, більшість країни нудно схилиться над тарілками з банальним «олів`є» та «шубою». Натомість у Вас та Ваших друзів 23-00 за київським часом стане початком неймовірної мандрівки у часі…

Мандрівка розпочнеться вулицями козацького селища «Мамаєва Слобода»  з частування хмільними настоянками в одній із українських хат, де парубки та дівчата гегочуть та весело танцюють запальні танці під супровід народних музик…

Козацькі вечорниці починаються…

«Вечорницький поїзд» відважно та сміло рушає на Слобідський ярмарковий майдан, де близько 23-45 спільно з козаками всі охочі ладнатимуть (заряджатимуть димним порохом) гармати, під залпи яких та бризки іскристого шампанського, ми дружньо й привітаємо один одного з Новим 2012 роком!

А далі всі рушають до шинку…

Як Ви бачите, ми серйозно наладнались зробити зустріч Нового року в «Козацьку ніч» незабутньою. Отож обіцяємо, що «Козацька ніч»  зламає Ваші стереотипи про святкування Нового року.  Гуляння будуть наповнені самобутнім національним колоритом Наддніпрянщини та козацьким запалом. Наше гасло (девіз) Новорічних святкувань на «Мамаєвій Слободі» є застільний заклик наших прадідів – «Ерго бібамус»! (лат. «отже випиймо!»). Жартівливі дівчата та молодиці з фольклорного колективу, вітання від Святого Миколая, шпаркі дотепи від  Шинкарки, козаки з їхньою непередбачуваністю, троїсті музики,  давні танці: «Місяць» «Орлиця», «Ойра», «Гречаники», «Баламут» та інші, живий вогонь свічок і це в тей час, коли столи в «Шинку «Коса над чаркою» буквально тріщать від наїдків. Дбайливі господині подаватимуть смачнющі Наддніпрянські історичні страви козацької доби: (холодець, ціле печене порося начинене гречкою, перепелині яйця фаршировані кав`яром (ікрою), кров`янка, сальтисон, вудженина, підчеревина копчена, сало, огірки та помідори квашені, салат із каплуна, капуста квашена з перцем,  «тещин язик» (крученики з баклажанів та перцю), риба червона та біла, картопля в кожусі, голубці, деруни, капуста тушкована з чорносливом, хрін та гірчиця, чорнослив із волоським горіхом у сметані, узвар, відвар із вишень, варенуха, настоянка медова, вишняк, слив`янка ну і звичайно ж іскристе шампанське).

Згодьтесь, це розкішний Новорічний стіл, хто не впорається – зможе забрати із собою та досвяткувати вдома. А ті, хто їсть за двох (бо працює за чотирьох),то до їхніх послуг близько 200 страв української історичної кухні, що нараховує меню «Шинку «Коса над чаркою». Тож люб`язно просимо – дозамовляйте,  аби тільки здоров`я вистачило подужати і ремінь не луснув! Смачного!

Поспішайте!!! Кількість місць обмежена! Ми на Вас чекаємо в «Козацьку ніч» в козацькому селищі!

Отож пропонуємо Вам, Вашим кумам, сватам, друзям та колегам відчути перцюватий присмак давніх українських старосвітських традицій. Адже святкування наповнені жартами, піснями та гарним настроєм в козацькому селищі «Мамаєва Слобода», що розташоване обіч витоку легендарної річки Либідь, всього-навсього за сім кілометрів від Хрещатика, практично в центрі столиці України, славному від віків місті Києві, додасть Вам бадьорості та снаги на весь наступний 2012 рік!

Про деталі Новорічної 2012 р. програми «Козацька ніч» та бронювання місць чи столиків, можна довідатись за тел.. 361-98-48; 093-872-48-77, або ж написати листа – mamayevasloboda@gmail.com

Давайте разом, по-козацьки, зустрінемо Новий 2012 рік у «Мамаєвій Слободі»!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»