«Мамаєва Слобода» презентує нашу Державу в спільному проекті «Україна = відкритість» Міністерства закордонних справ України та CNN. Українські козаки знову перші!
Опубліковано: 28 Бер 2011 10:47

Телевізійна корпорація CNN спільно з Міністерством закордонних справ України на днях  презентували у Києві міжнародний інформаційно-пізнавальний проект під знаковою назвою  «Україна = (дорівнює) відкритість».

Тож тепер кампанія під гаслом «Україна = відкритість» є пріоритетною для показу на каналах CNN, BBC та інших міжнародних телеканалах та Інтернету.

Спеціально розроблений Міністерством Закордонних справ України та СNN сайт знайомить людей з різних країн світу із традиціями, історією, інвестиційними можливостями та економічним потенціалом України. В цьому зв`язку є дуже прикметним, що серед нечисленних проектів, які представляють нашу Державу в світі, в розділі “Go Ethnic” http://ukraineallaboutu.com/ міститься  «Мамаєва Слобода» як одна з найпривабливіших візитівок не тільки Києва, а й Держави. Принагідно хочеться нагадати, що в 2009 році соціально-культурний заклад «Козацьке селище «Мамаєва Слобода» був названий в нашій Державі об`єктом №1 в галузі: культурноосвітні об`єкти.

Тож фахівці з СNN, котрі розробляли даний сайт, дійсно мають бажання познайомити світову спільноту із тим найкращим, що є нині на Україні, адже понад 60 відсотків пересічних європейців майже не знають України, і в більшості з них ця назва асоціюється з сумними подіями в Чорнобилі. Та ж меншість, яка про Україну щось чула, дізналась про її існування з повідомлень у ЗМІ. Тож завданням команди, яка розробляла бренд, було: “відкрити Україну світові”, – пояснює директор проекту пан Юрій Сак.

Створення відеороликів та Інтернет-сторінки коштувало держбюджетові України 100 тисяч доларів США. Над образами, символами, текстами працювали майже 40 фахівців — дизайнерів, фотографів, телеоператорів, журналістів, фахівців із громадських зв’язків. Більшість із них — іноземці, котрі, як і користувачі їхнього продукту, відкривали для себе Україну.

У цілому, кампанія з відкриття України світові розрахована на найближчі 10 років. Серед її розділів — презентація різних музичних та мистецьких фестивалів, віртуальні прогулянки по вулицях міст («ПроГУГЛянки вулицями»), які прийматимуть матчі Євро-2012, та по місцинах, де розташовані пам’ятки історії, культури та архітектури України. Серед таких є одна з найпривабливіших візитівок міста Києва – столиці «чубатих слов`ян» – козацьке селище «Мамаєва Слобода», про яке на цьому сайті зокрема сказано:
Mamaeva Sloboda (named after the once famous Ukrainian Cossack Mamaj) in Kyiv is the city within the city or rather the Cossack settlement within the city to be precise. Modeled after the 17–18th century settlements, Mamaeva Sloboda is a must-see destination to experience the traditional Cossack way of life. One of the largest living history museum in the country the Mamaeva Sloboda has costumed staff and craftsmen, 98 antique buildings, including two wind-mills, a functioning wooden church with a bell tower, craft shops, farm buildings, a pond with live carps, an inn and multiple residential buildings. The visitors will get to ride horses, tour the village, use period tools and other antiques, enjoy hands-on crafts and sample traditional foods for noblemen, peasants and Cossacks. The museum is open year around, but hours will change seasonally.

Learn more about Mamaeva Sloboda

Давайте спільно робити свою рідну Україну, наречену так нашими прадідами козаками – красивішою!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»