Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» вітає з Днем народження Її Високість Королеву Великобританії Єлизавету ІІ
Опубліковано: 21 Кві 2011 10:17

Наші прадіди – українські козаки – мали широкі дипломатичні стосунки із Папою Римським та багатьма християнськими монаршими дворами Європи. Крім того, козаки мали дипломатичні зносини із першими особами країн мусульманського світу: з турецьким султаном, перським (іранським) шахом, кримським ханом. Однак, після ліквідації Запорозької Січі давня традиція була перервана.

Тож керуючись звичаєвим дідівським правом, а також спираючись на проголошення числа 9, місяця лютого, року Божого 2011 Козацької Спадкової Духовної Республіки на теренах «Мамаєвої Слободи», ми, сучасні українські козаки, прийняли рішення, використовуючи народну дипломатію, налагодити дружні стосунки з офіційними особами тих держав та країн, з якими вели дипломатичну переписку наші прадіди – лицарі Війська Запорозького Низового.

Першим кроком налагодження стосунків в царині культури та пропаганди самобутніх українських традицій були виступи козаків із «Мамаєвої Слободи» під орудою отамана Олега Юрчишина перед багатьма першими посадовими особами Європи та Азії.

Сьогодні, 21 квітня 2011 року, в одне з найвеличніших православних свят  – Чистий четвер – ми відкриваємо нову сторінку нашої козацької «реконкісти».

Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» від сьогоднішнього дня розпочинає офіційну дипломатичну переписку. І саме тому ми вирішили офіційно привітати з Днем народження Її Високість Королеву Великобританії Єлизавету ІІ.

Нам це легко та приємно робити ще й тому, що Її Королівська Високість особисто знайома з козаками «Мамаєвої Слободи».

Лист-вітання до Королеви Великобританії Єлизавети ІІ подаємо нижче.  

                                                              Її Високості
                                                 Королеві ЄЛИЗАВЕТІ  ІІ
                                                                                              

                                                        Ваша Високосте!

З серця столиці України – міста Києва – Козацька Спадкова Духовна Республіка на теренах «Мамаєвої Слободи» надсилає найщиріші вітання з нагоди Вашого Дня народження.

Українські козаки з «Мамаєвої Слободи» неодноразово виступали перед Вашою Високістю на Великому Королівському турнірі (Royal Tournament). Тож, як і раніше, маємо честь бути найскромнішими та найвідданішими прихильниками Вашої Королівської Високості в молодій, але з тисячолітньою історією, Державі Україна, що лежить по обох берегах річки Дніпро.

Користуючись цією щасливою нагодою дозвольте сповістити, що сьогодні – 21 квітня року Божого 2011 – в Ставропігійній Козацькій церкві в ім`я Покрова Пресвятої Богородиці, що на «Мамаєвій Слободі» в нашій присутності було відслужено молебень за Ваше здоров’я. Твердо віримо, що наші щирі козацькі молитви про добробут та процвітання Вашої Світлості супроводжуватимуть Вас протягом решти Вашого життя, а відтак, сприятимуть дружбі народів України та Великобританії.

З належною шанобою,

Генерал-хорунжий Українського козацтва
Козак Левушківського куреня
Війська Запорозького Низового                                            Костянтин ОЛІЙНИК

Наказний Отаман Українського Козацтва                             Олег ЮРЧИШИН


Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Її Величність Єлизаве́та ІІ (Елізабет Александра Мері Віндзор, англ. Elizabeth II, Elizabeth Alexandra Mary Windsor; нар. 21 квітня 1926, Лондон) — королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, голова держави в країнах Британської Співдружності (Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Ямайці, Барбадосі, Багамських Островах, Гренаді, Папуа-Новій Гвінеї, Соломонових Островах, Тувалу, Сент-Люсії, Сент-Вінсенті і Гренадинах, Антигуа і Барбуді, Белізі, Сент-Кітсі і Невісі). У всіх цих країнах, окрім Сполученого Королівства, її представляють генерал-губернатори, що призначаються нею.

Окрім цього, Єлизавета II править також Британськими заморськими територіями, але не як їх королева, а як королева Сполученого Королівства.

Вона також: Голова Співдружності Націй, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил, Лорд Острова Мен, Верховний управитель Церкви Англії, Захисниця віри, Герцог Нормандії, Верховний вождь Фіджі. Формально Єлизавета ІІ — наймогутніший монарх світу.

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»