«Козацька Спадкова Духовна Республіка» на «Мамаєвій Слободі» 19 березня 2011 року здійснить «Велику презентацію зброї та лицарського духу»
Опубліковано: 15 Бер 2011 11:49

Минулого року, напередодні новорічних свят, вся Українська Держава довідалась, що українські козаки під орудою отамана Олега Юрчишина виступали перед королівською родиною Її Високості спільно із Королівською Кінною гвардією Великобританії. Ще в далекому 1998 році своєю козацькою вправністю козаки «Мамаєвої Слободи» покорили королівську родину.

Тоді, в 1998 році, наших козаків вперше було запрошено на Королівський Турнір («Royal Tournament») до Великобританії.

Останній у минулому році показовий виступ козаків під орудою отамана Олега Юрчишина було заплановано провести 30 грудня 2010 року на ярмарковому майдані козацького селища «Мамаєва Слобода», однак через жахливу ожеледицю й дуже велику вірогідність травмування коней та вершників показовий виступ був відкладений. Натомість козаки, що повернулися з “туманного альбіону”, обмежились розповіддю про зустріч із членами королівської родини Великобританії. Численим гостям Слободи було обіцяно при першій же можливості та за ліпших погодних умов презентувати майстерність українських козаків так, як це вони робили перед її Високістю Королевою Єлизаветою ІІ.

На прес-конференції було оголошено про плани проведення 9 липня 2011 року «Другого Великого лицарського турніру «Шабля «Козака Мамая» та можливість участі в ньому кращих лицарських підрозділів з Франції, Польщі, Італії, Швеції та кримсько-татарських вершників, рівно як і сповіщено про можливість повторного виклику на «Поєдинок честі» козаків Всевеликого Війська Донського, яким через неявку на ристалише на Покрову – 14 жовтня 2010 року – українські козаки оголосили «Технічну поразку», а також повідомили про можливість запрошення на День Незалежності 24 серпня в столицю «чубатих слов`ян» місто Київ підрозділу Королівської Кінної гвардії Великобританії.

Панове товариство!

Під бій литаврів та козацьких гармат «Козацька Спадкова Духовна Республіка» на  «Мамаєвій Слободі», котра розміщується практично у серці столиці  України, біля витоку легендарної річки Либідь, хоче нагадати українцям про спадковий лицарський дух – гоноровий дух козацької слави…

Саме тому, 19 числа, місяця березня, року Божого 2011 на ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» знову зашелестять горді козацькі стяги. Під гуркіт бойових козацьких литаврів, постріли фальконетів та ожиг, відбудеться феєричне дійство: «Велика презентація зброї та лицарського духу», в рамках якого буде здійснено показовий виступ кращого на Євроазійському континенті козацького кінного підрозділу під орудою отамана Олега Юрчишина.

Виступу козаків передуватиме концерт «Хореї козацької» за участі заслуженого артиста України Тараса Компаніченка.

Перед феєричним виступом козаків Олега Юрчишина відбудеться офіційне оголошення виклику на «Другий Великий лицарський турнір «Шабля «Козака Мамая» кінним лицарським підрозділам з Франції, Польщі, Італії, Королівства Швеції та кримсько-татарським вершникам.

Маємо гонор сповістити, що від 2010 року «Великий лицарський турнір «Шабля «Козака Мамая» традиційно буде проходити в Києві на «Мамаєвій Слободі» виключно 9 липня кожного року.

На Слобідському майдані українські козаки також оголосять повторний виклик на «Поєдинок честі» козакам Всевеликого Війська Донського Російської Федерації під керівництвом Головного Військового отамана Водолацького В.П.

Панове! Всім бажаючим відвідати «Мамаєву Слободу» 19 березня 2011 року та взяти участь в урочистостях з нагоди «Великої презентації зброї та лицарського духу» – з 10-00 до 14-00 – вхід вільний (безоплатний). Ласкаво просимо до нашого козацького Коша!

Нехай славиться земля наша, наречена від віків Україною!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»