Козаки Всевеликого Війська Донського 1 жовтня 2012 року стануть повними кавалерами всіх трьох ступенів «Ордену козацької Неслави»
Опубліковано: 04 Вер 2012 16:58

Козацька Спадкова Духовна Республіка на «Мамаєвій Слободі» 9 лютого 2012 року, використовуючи методи народної дипломатії, вже втретє викликала на «Поєдинок честі» Всевелике Військо Донське Російської Федерації. Мотиви наші по-козацьки прості та прозорі – ми б хотіли, щоб російські козаки нарешті через 237 років вибачились перед українцями за руйнування Запорозької Січі у 1775 році. Варто вказати, що саме 5 полків Донського козацтва брало безпосередню участь в тій ганебній військові кампанії по знищенню гнізда «золотої вольності» наших прадідів.

В 2010 році, коли ми – сучасні українські козаки – вперше викликали Донців на поєдинок, вони, ігноруючи свій власний «кодекс честі», що опублікований на першій сторінці офіційного сайту Всевеликого Війська Донського, навіть нам не відповіли…

Таким чином, у нас були всі підстави зарахувати Донцям технічну поразку за неявку на поєдинок. Тоді, у 2010 році, російським козакам була присвоєна символічна нагорода «Орден козацької Неслави ІІІ ступеня».

В 2011 р. Донські козаки Російської Федерації після нашого виклику вкотре без поважних причин не прибули на поєдинок, а відтак, знову в нагороду отримали «Орден козацької Неслави ІІ ступеня».

Цьогоріч ми, сучасні українські козаки з «Мамаєвої Слободи»,  зробили всі можливі кроки, аби росіяни приїхали до нас на «Поєдинок честі» 14 жовтня 2012 року на Покрову. Ми навіть звернулись з листом до тодішнього Прем`єра  та майбутнього Президента РФ Путіна В.В., посла РФ в Україні Зурабова М.Ю., написали листи в газети «Известия» та «Комсомольская правда» з проханням посприяти в приїзді кращих із кращих російських козаків 14 жовтня 2012 року на «Поєдинок честі» в «Мамаєву Слободу».

Тепер з  усього видно, що росіяни не читали тексту власного «Кодексу честі», опублікованого на сайті Всевеликого Війська Донського. Напевне, Всевелике Військо Донське є «великим» лише на папері. Донці не хочуть приїжджати, адже знають, що програють, бо ж наші українські козаки були і є найкращими воїнами на євроазійському континенті.

Якщо Донці до 1 жовтня 2012 року не дадуться чути, де мають бути, то у нас, українських козаків, знову буде повне моральне право, напередодні свята Покрова Пресвятої Богородиці нагородити російських козаків  «Орденом козацької Неслави І ступеня».

Відтак, Всевелике Військо Донське Російської Федерації віднині і по віки-вічні буде повним кавалером всіх трьох ступенів «Ордена козацької Неслави».

Користуючись кодексом козацької честі та гаслом  козацького селища «Мамаєва Слобода» – «Реконкіста», що з іспанської означає відвоювання, або ж повернення свого, ми – сучасні українські козаки – у козацький спосіб хочемо щиро «привітати» росіян із великою перемогою на Бородінському полі. Як відомо, битва під Бородіно відбулась 25 серпня (7 вересня за новим стилем) 1812 року. 

Російські історики та ідеологи імперії фактично вкрали та привласнили славу цієї перемоги  у наших прадідів  українських  козаків, які в мундирах рядових солдат  російських полків здолали  армію французів під Бородіно.

Нехай вічна буде слава – через шаблю маєм права!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»