Козаки «Мамаєвої Слободи» запрошують українців згадати свій давній лицарський родовід
Опубліковано: 09 Кві 2013 14:46

Панове товариство, з настанням весни хочемо ще раз звернути Вашу увагу, що на території козацького селища «Мамаєва Слобода», котра розташовується всього за 7 км від вулиці Хрещатик, тобто практично у центрі Києва, перебуває кращий на Євроазійському континенті козацький кінний каскадерський підрозділ під орудою Наказного отамана Олега Юрчишина.

Хочемо, аби Ви згадали свій давній лицарський родовід, тобто щоб кожен українець, де б він не жив, на сході чи на заході,згадав, що є правнуком Запорозьких козаків.

Відтак запрошуємо Вас записатись до Козацької Лицарської школи Характерника Мамая, де під пильним оком справжніх козаків та шелест гордих козацьких стягів, Ви матемите нагоду на віч переконатись, що «Козацькому роду нема переводу»! Адже одним із головних Ваших наставників буде дійсно найкращий в Європі та Азії каскадер – козак Олег Юрчишин. Під його проводом Ви зможете досконало опанувати мистецтво верхової їзди і не тільки!

Наказний отаман Олег Юрчишин особисто навчить Вас та Ваших діток вірному поводженню з конем та правилам догляду за ним (сідлання та підковування коня). Маючи колосальний досвід, він поділиться знаннями про те, як правильно сидіти в сідлі, зупиняти, повертати коня та «розуміти» його… Звертаємо Вашу увагу, що всі заняття з Вами та Вашими дітьми проводитимуться виключно індивідуально.

На нашу думку, перевагою занять на «Мамаєвій Слободі» є не тільки історичне середовище козацького селища, але й давні однострої та зовнішній вигляд чубатих козаків, котрі з Вами займатимуться. Слобідські козаки, окрім верхової їзди, за Вашим бажанням дадуть уроки шабельного бою (фехтування), вправного володіння довжелезним батогом, навчать стрільбі з лука та іншим прадавнім козацьким військовим вмінням та навичкам…

Як бонус, найкращим учням школи верхової їзди отаман Олег Юрчишин запропонує оволодіти навиками каскадерського мистецтва та навчить майстерності вражаючих елементів козацької джигітовки.

Каскадерська кінна школа Олега Юрчишина за визнанням фахівців по праву є найкращою не тільки в Україні, але й у Європі. Можливо, Вам буде цікаво довідатись, що в травні-червні місяці для підвищення своєї кваліфікації на майстер-класи до отамана Олега Юрчишина  в «Мамаєву Слободу» прибудуть молоді учні з каскадерських шкіл Туреччини, Угорщини та Польщі.

Тож, кожен із Вас, хто здолає випробування, зможе на повному скаку верхи на коні продемонструвати своїм рідним та друзям вміння користувавсь козацьким списом, шаблею чи луком, відтак підтвердивши своє спадкове право називатись козаком чи козачкою!

Козаки «Мамаєвої Слободи» за Вашим бажанням навчать Вас облаштуванню похідного козацького табору, ладуванню (заряджанню) козацьких гармат, фальконетів та мушкетів, а також приготуванню справжніх козацьких страв  (кулішу, тетері, соломахи, славнозвісних козацьких коржів-загреб, ну і звичайно ж, рибної юшки «щерби»). Для романтиків повідомляємо, що юшка буде готуватись Вами із власноруч виловленої риби з озера Красавиця, з якого бере початок річка Либідь.

В польовому таборі Ви та Ваша родина матимете власний козацький намет, де можна буде перебувати цілісінький Божий день, ховаючись від дощу чи сонця. По центру табору горітиме вогнище, де як і годиться, на відкритому вогні готуватимуться куліш чи тетеря, соломаха чи рибна юшка «щерба», ну і, звичайно ж, знамениті козацькі коржі-загреби. Під час куштування власноруч приготовлених страв слобідський кобзар виконає старовинні думи про славу козацьку. Козаки ж розкажуть про побут, історію та войскові традиції наших прадідів – лицарів степу Запорозьких козаків.

На Ваш розгляд ми пропонуємо два види абонементів:

Абонемент №1.
Абонемент в Козацьку Лицарську школу Характерника Мамая  (запропонований абонемент для однієї особи на 4 дні).
До абонемента входить 4 уроки верхової їзди з козаком (інструктором) тривалістю 45 хвилин кожен.
Як бонус: власнику абонемента пропонуються уроки мистецтва володіння зброєю – шаблею, списом, луком, батогом; приготування козацьких страв; розгортання польового козацького табору, риболовля та інше.
Власнику абонемента також надається картка на 10% знижку на всі страви та напої меню в «Шинку – Коса над чаркою».

Абонемент №2.
Школа верхової їзди Наказного отамана Олега Юрчишина.
До абонемента входить 4 уроки верхової їзди з козаком (інструктором) тривалістю 45 хвилин кожен.

Абонемент №2а.
Школа верхової їзди Наказного отамана Олега Юрчишина.
До абонемента входить 8 уроків верхової їзди з козаком (інструктором) тривалістю 45 хвилин кожен.
Як бонус: власнику абонементу надається картка на 10% знижку на всі страви та напої меню в «Шинку – Коса над чаркою».

За придбанням абонементів Ви можете звернутись за телефоном: 044-361-98-48; 093-872-48-77 або за електронною адресою: mamayevasloboda@gmail.com

Козацька Лицарська школа Характерника Мамая почне діяти з 15 травня 2013 року.

«Ой полети, галко, ой полети, чорна, да й на Січ риби їсти; Ой принеси, галко, ой принеси, чорна, від Кошового вісті…»

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»