Козаки «Мамаєвої Слободи» в очікуванні поєдинку з лицарями Європи, а також з козаками Всевеликого Війська Донського Російської Федерації
Опубліковано: 29 Бер 2011 12:25

На ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» нащадки лицарів Війська Запорозького Низового 19 березня 2011 року проголосили виклик на поєдинок Європейським лицарям з Польщі, Італії, Швеції та кримськотатарським вершникам на ІІ Міжнародний Лицарський турнір «Шабля «Козака Мамая», що традиційно вдруге пройде 9 та10 липня 2011 року.
А також сьогодні минає рівно десятий день з часу виклику на «Поєдинок честі» козакам Всевеликого Війська Донського, що заплановано провести на Покрову 14 жовтня 2011 року.

З великим задоволенням повідомляємо, що кінні лицарі з Польщі, Королівства Швеції, кримськотатарські вершники буквально на другий день відгукнулись на наш виклик, підтвердивши свою участь у поєдинку «Шабля «Козака Мамая», а очільник лицарської команди з Італії «Кавалєрі ді Ареццо» сеньйор Маріо Капаччі сьогодні особисто прибув до Києва в козацьке селище «Мамаєва Слобода», аби засвідчити нам свою повагу та підтвердити участь італійських лицарів у турнірі. Один із найуславленіших в Європі лицарів – сеньор Маріо Капаччі – в присутності козаків та отаманів «Мамаєвої Слободи» зателефонував до міста Флоренції та повідомив місцевих лицарів, що команда «Кавалєрі ді Ареццо» не прибуде до них на турнір, оскільки має намір 9 липня, вже вдруге, позмагатись у Києві за «Шаблю «Козака Мамая».

Наші шведські друзі пообіцяли надати нам інформацію щодо команд з Литви та Германії, котрих козаки «Мамаєвої Слободи» також могли б запросити на поєдинок.

Очільники кримськотатарських вершників сповістили, що запросять представників із Турції в якості спостерігачів з тим, аби наступного 2012 року турецькі аскери взяли участь у змаганнях за «Шаблю «Козака Мамая».

Тепер дозвольте поінформувати Вас, вельми достойне панство, щодо виклику на «Поєдинок честі» козакам Всевеликого Війська Донського. Українські козаки вже вдруге запрошують на Покрову кращих козаків Донського козацтва. Оскільки минулого року росіяни не приїхали, то їм в присутності секундантів була зарахована технічна поразка. Цього року ми все ж таки чекаємо на приїзд Донських козаків. Насправді ніщо не може стати їм на перешкоді…

Нами був направлений  лист-виклик 19 березня 2011 року на адресу Головного отамана Всевеликого Війська Донського пана Водолацького В.П.. Копії запрошень на поєдинок (аби російські козаки не сказали, що їм від нас нічого не надходило) також були адресовані на Посольство Російської Федерації в Україні, а також в Кремль… Листи були надіслані міжнародною кур`єрською поштою DHL. Листи ця пошта доставляє адресату протягом доби… Однак за ці десять днів з часу виклику російські козаки чомусь не дали про себе знати.

Цей наш виклик на «Поєдинок честі» російським козакам є правдивим індикатором, таким собі «лакмусовим папірцем», справжнього ставлення та поваги росіян до українців.

Нижче подаємо текст запрошення на поєдинок та супровідного листа від 19 березня 2011 року за №18 на адресу Верховного отамана Союзу козацьких Військ Росії пана Водолацького В.П.



Нехай вічна буде слава, через шаблю маєм права!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»