Книгарня українського слова «Шабля «Козака Мамая» закликає: «Приставай до нас!»
Опубліковано: 14 Бер 2011 12:36

Наші прадіди звертались до православного люду України у ХVII ст.: „Хто хоче за віру християнську бути посадженим на палю, хто хоче бути четвертованим, колесованим, хто ладен стерпіти усілякі муки за святий хрест, хто не боїться смерті – приставай до нас! Не треба боятися смерті: від неї не вбережешся. Таке козацьке життя”.
Війна для козака була так же необхідна, як птахові крила, як рибі вода. Без війни козак — не козак, без війни лицар — не лицар. Козак не тільки не боявся, а любив війну. Він турбувався не стільки про те, щоб урятувати собі життя, скільки про те, щоб умерти в бою, як помирають справжні лицарі на війні, тобто щоб про нього сказали: «Умів шарпати, умів і вмерти, не скиглячи». «От казали, неначе воно боляче, як шкуру з живого чоловіка здирають, а воно мов комашня кусає…»

Ми ж, продовжувачі справи наших прадідів – «Козацька Спадкова Духовна Республіка», намагаючись захистити рідну православну віру, землю, традиції та культурні надбання, року Божого 2011, в 197-й день світлої пам`яті Великого Кобзаря на «Мамаєвій Слободі» урочисто відкрили книгарню українського слова  під символічною назвою «Шабля «Козака Мамая». Бож українське слово – то є наша зброя. Як і наші прадіди, ми закликаємо: «Приставайте до нас!».  

Звертаємось до всіх, в кого в жилах тече горда козацька кров: «Проникнутись свободолюбивим духом наших прадідів – лицарства Війська Запорозького Низового», а відтак, скласти українську «Іліаду», об`єднавши  у спільну художню канву народні думи ХVІ – ХVІІ ст.. – єдині, збережені до нашого часу уламки величного українського епосу минулих століть.

Книгарня українського слова “Шабля “Козака Мамая” імені Олександра Ільченка, користуючись нагодою, запрошує до співпраці авторів та книговидавців щодо реалізації в приміщенні книгарні літератури українською мовою (козацькою балачкою).

Щиро по-козацьки будем вдячні, якщо Ви відгукнетесь на нашу пропозицію. Тел для довідок: (063) 872-78-31, e-mail: kozakmamay@mamajeva-sloboda.ua

Батько, прости наші гріхи, ми каємось! Благослови добре діло зробити! Во ім`я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»