«Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні має осідок в козацькому селищі «Мамаєва Слобода»
Опубліковано: 02 Лис 2016 13:44

Козацьке селище «Мамаєва Слобода» оголошує, що з 8 грудня 2016 року, вже восьмий раз, офіційно відкриє свої двері «Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні.

Ця урочиста мить відбудеться після того, як козаки з «Мамаєвої Слободи» підпишуть зі Святим Миколаєм «Глейт» (охоронну грамоту) щодо продовження діяльності «Головної Резиденції Святого Миколая» в Україні на території козацького селища «Мамаєва Слобода» та оборони його добрих справ впродовж всього наступного 2017 року від зелених Карпат і до синього Дону. Цього року за сприяння Громадської організації «КримSOS» на офіційне відкриття «Головної Резиденції Святого Миколая» завітають діти-переселенці з українського Криму та Донбасу!

Хочемо принагідно нагадати, що Козацьке селище «Мамаєва Слобода» знаходиться практично в серці столиці України, всього за сім кілометрів від вулиці Хрещатик! Саме тут восьмий рік поспіль і розміщується «Головна Резиденція Святого Миколая»

Святий Миколай з нетерпінням чекає на дитячі малюнки та листи за адресою:

«Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні
Козацьке селище «Мамаєва Слобода»
вул. Михайла Донця, 2
м. Київ
03061

Сучасне українське козацтво вісім років тому – в 2009 році – запропонувало українській громаді новий еталон свята Миколая. Наш український Святий Миколай має всі ознаки українця, бо ж одягнений у священичі ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш. На голові має гетьманську шапку. Але крім зовнішніх ознак він ще добра, щира, привітна людина, котра, на відміну від його англо-саксонських та російських аналогів (Санта Клаус, Дєд Мороз), не махає крючковатою палицею (посохом), йдучи по лісу, а цілком у цивілізованій гостинній атмосфері традиційної Наддніпрянської хати, оздобленої рушниками, божниками та іншим хатнім начинням, виконує на старосвітській лірі канти 17–18 століття. Разом із дітьми, аби ті не були лінивими чистоплюями, випікає в печі справжні печатні пряники – медівники, або ж як їх всі називають «Миколайчики». Наш український Миколай направду духовна особа, бо ж привчає дітей бути мудрими, добрими, співчутливими.

Дуже важливим є й те, що його добрі, гарні справи та починання були «взяті під охорону» та пильний нагляд українских козаків, адже «добро має бути з кулаками». Воїн – козак завжди був носієм всього правдиво українського, цебто лицарського.

Сподіваємось, що цей новий підхід, а насправді повернення до дідівських традицій святкування дня Святого Миколая, здобуде підтримку на всіх теренах козацької України від синього Дону й до Карпатських гір.

Тож ще раз раді сповістити, любі малята, хлопчики та дівчата, що «Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні, котра має свій осідок на садибі Титаря у козацькому селищі «Мамаєва Слобода» розпочне свою роботу 8 грудня і працюватиме до 28 грудня 2016 року.
Попередньо домовитись про відвідування Резиденції Миколая, а також проведення майстер-класів, або ж придбати печатний медовий пряник – «Миколайчик» можна за тел.: 066-728-00-34; 044–361-98–48; dityms@gmail.com , mamayevasloboda@gmail.com  

Для замовлення екскурсій просимо телефонувати до екскурсійного відділу: 066–091-10–76; або ж писати: tourexms@gmail.com

Давайте дарувати один одному позитивні емоції та відроджувати дідівські традиції козацького краю!

 

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»