До «Резиденції Святого Миколая» надійшли перші дитячі листи із проханнями
Опубліковано: 29 Лис 2011 19:07

Панове товариство! Українська громадо!

В урочищі довкола джерела, з  якого бере початок літописна річка Либідь,а саме в хаті на садибі Титаря (церковний староста) , вже третю зиму, в козацькому селищі «Мамаєва Слобода» з 10 грудня розпочне свою діяльність офіційна «Резиденція Святого Миколая».

Загальновідомо, що малюк як особистість формується до 5 років. Тобто все те добро, яке ми закладаємо  в серця наших дітей сьогодні, дозволить їм в подальшому,  знайти позитивні відповіді на запитання в непростому світі людських взаємин.

Ми раді, що третій рік поспіль, до нас у «Резиденцію Святого Миколая»  надходять дитячі листи. Більше того, хочемо Вам сказати відверто, що зі своїми сокровенними побажаннями до Миколая пишуть листи навіть дорослі…  Значна кількість листів, на щастя, є нематеріального характеру. Малюки, тобто майбутні громадяни, дякують Миколаєві за те, що він є, що він допомагає їм та їхнім батькам, просять Господа та Святого Миколая послати здоров`я своїм рідним та близьким, а що ж до подарунків, то вони або нічого не просять, або по-дитячому пишуть: «…якщо Ти, Миколаю, щось мені покладеш під подушку, то я буду дуже радий дарунку, обіцяю бути слухняним та чемним…». В деяких листах присутня недитяча тверезість оцінки ситуації. Діти буквально пишуть: «…а якщо в тебе, Миколаю, не буде змоги цього року покласти мені подарунок, то я все одно люблю Тебе та своїх тата з мамою…».

З засторогою, аби не викликати на себе образ та обурення дорослих, хочемо зазначити, що є певна частина дітей, котрих, як нам видається, батьки скеровують на хибні цінності, цебто вирощують із них егоїстів, тобто по нашому, по-козацьки – дармоїдів. Ця категорія дітей готова споживати і при цьому нікому не дякувати. Здебільшого такі дітлахи пишуть листи із вимогою до Святого Миколая подарувати їм МР3 плеєр, телефон, ноутбук, або ще щось дорогезне і при цьому чомусь навіть не вказують ні те як їх звуть, ні скільки їм років, і якими добрими дитячими справами вони заслужили подібні коштовні подарунки від Миколая…Хоча хто його знає, діти є діти, може і з них виростуть порядні та чесні люди, котрі своїми справами примножать багатство нашої країни.

Надзвичайно зворушує, що багато листів, до того ж написаних українською мовою, надходить із центральних та східних областей України. Тож, користуючись нагодою, войськова канцелярія офіційної   «Резиденції Святого Миколая» на «Мамаєвій Слободі», надзвичайно дякує всім за ті теплі, щирі листи та побажання. Мрії обов`язково здійсняться, тож дітки повинні мріяти. Також діти повинні знати, якщо мрія не здійснилась, значить і бажання було не щире, або вони не доклали для її реалізації достатньо зусиль!

Хата Титаря, де розташована офіційна «Резиденція Святого Миколая», стоїть поруч із ставропігійною козацькою церквою Покрова Пресвятої Богородиці. Це перший козацький храм, збудований козаками на Україні з часів руйнування царськими військами у 1775 році Запорозької Січі. Крім того, хочемо додатково наголосити, що цей козацький храм – єдиний в столиці України, стоїть на широті схід-захід за координатами 50,26`06“ пн. ш. – за цими ж координатами по лінії схід-захід 50,26`06“ пн.ш. на святих київських горах височіє найголовніший собор всього східного Православ`я – Свято-Успенський собор Києво-Печерської лаври. Згодьтесь – таке розташування нашої козацької церкви, а відтак і «Резиденції Святого Миколая»  не може бути простим збігом!

Саме тому, аби збулися всі добрі мрії висловлені в листах, надісланих до «Резиденції Святого Миколая», ми – козаки та козачки із селища «Козака Мамая», тобто «Мамаєвої Слободи» – на козацькій раді, спільно вирішили, листи зберігати біля ікони Святого Угодника Миколая, в нашій ставропігійній козацькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці.

На фотографіях вище Ви можете побачити перші листи у цьому році, які принесені з військової канцелярії «Резиденції Святого Миколая» та вручені настоятелю козацької церкви  Покрова Пресвятої Богородиці – отцю Роману, котрий в свою чергу кладе їх біля образу Святого Миколая.

Як і всі дорослі, ми розуміємо, що насправді Святий Миколай руками батьків, робить слухняним дітям свої подарунки. Проте ми також знаємо, що не всі батьки нині мають «технічну» можливість привітати своїх слухняних і розумних діток у день Святого Миколая. Тож, крепко подумавши, нічого ліпшого не можемо запропонувати українській громаді, як об`єднання наших спільних зусиль. Тому оголошуємо, що з 1 грудня 2011 року в книгарні українського слова «Шабля «Козака Мамая», котра розташована при вході в «Мамаєву Слободу», буде діяти «Пункт прийому подарунків».

До «Пункту прийому подарунків», що при книгарні українського слова «Шабля «Козака Мамая», Ви можете принести будь-яку нову річ, пакунок із солодощами, сувенір, який обов`язково знайде свого нового вдячного маленького господаря…

Для фірм та організацій, що знайдуть за можливе долучитись до нашої добродійної акції «Допоможи Святому Миколаю знайти дарунки для слухняних дітей» повідомляємо благодійний рахунок нашої церкви:

Одержувач: Релігійна громада «Ставропігійна Козацька Церква Покрова Пресвятої Богородиці» у Солом’янському  районі міста Києва Української Православної Церкви  Київського Патріархату

Код ЄДРПОУ    36980401

Поточний рахунок: 26006301250654

Банк: Філія “Центральне відділення ПАТ Промінвестбанк по м. Києву та Київській області”

МФО: 322250

Призначення платежу: Благодійний внесок. Без ПДВ.

Мультивалютний  рахунок в гривні, в рублях Російської Федерації, в доларах США та в Євро: № 26006301250654

Банк: Філія “Центральне відділення ПАТ Промінвестбанк по м. Києву та Київській області”

МФО: 322250

Призначення платежу: Благодійний внесок. Без ПДВ.

Про порядок відвідання  «Резиденції Святого Миколая» ми писали у попередній статті.

Листи надсилати за адресою:
«Резиденція Святого Миколая» на «Мамаєвій Слободі»
вул.. Михайла Донця, 2
м. Київ
03061

Молитва до святого отця Миколая

Всеблагий отче Миколаю, великий і предивний чудотворче! Ти своїми молитвами лікував усяку недугу і болість, ти своїм заступництвом визволяв від певної смерти, ти своєю опікою відганяв біду. Щиро благаю тебе, скорого потішителя тих, що є в горі і нуждах теперішнього життя: Поспіши й до мене із своєю поміччю, захисти мене й усіх людей від вогню й води, від голоду й пошести, від тяжкої хвороби і несподіваної смерти. Хорони мене через ціле моє життя, а особливо в страшну хвилину переходу з дочасного життя до вічности. Захисти мене тоді щитом твоєї молитви перед справедливим гнівом Христа Бога і допоможи мені, щоб я сподобився (сподобилася) навіки в небі, разом з тобою, прославляти й величати боже милосердя. Во ім.`я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»