"Чубаті слов`яни» з селища «Козака Мамая» 23 вересня об 11-00 презентуватимуть «лицарську зброю», це власне, остання спроба запросити на козацьку «балачку» – «двобій честі» Отаманів Донських, Кубанських та Терських козацьких Військ Російської Федерації.
Опубліковано: 20 Вер 2010 13:58

“Чубаті слов`яни” з селища «Козака Мамая»  23 вересня об 11-00 презентуватимуть «лицарську зброю», це власне, остання спроба запросити на козацьку «балачку» – «двобій честі» Отаманів Донських, Кубанських та Терських козацьких Військ  Російської Федерації. Виклик на двобій козакам Росії було оголошено 24 серпня в День Незалежності України на території козацького селища «Мамаєва Слобода», що розташовується біля витоку річки Либідь в столиці України –http://www.mamajeva-sloboda.ua/news.php?id=434 

З огляду на дані обставини, виникає риторичне запитання: «То чи годні Отамани Російського козацтва, називаючи себе козаками, цебто  керуючись “Кодексом козацької честі”, показати правдиву козацьку славу?».

На офіційному сайті Всевеликого Війська Донського на чільній сторінці розміщується текст “Кодексу козацької честі” – http://russiancossacks.ru/news/KKC.jpg . Однак складається враження, що Отамани Російського козацтва таким робом лише прикрасили свій сайт та імідж, а про честь, насправді, ніхто й не дбає. Прості козаки російського козацтва напевне й не здогадуються про виклик на «Двобій честі» від українських козаків, нащадків Лицарства Війська Запорозького Низового.

Тож для чого ж давати бодай формальну відповідь нам – українським козакам, якщо Російські Отамани, напевне навіть і не читали текст “Козацького кодексу честі” на офіційному сайті Всевеликого Війська Донського? То чи є честь…. Адже ж кажуть наші сусіди росіяни: “Что написано пером, того не вырубишь топором”.

Саме тому, як і заповідали нам наші прадіди – лицарі Війська Запорозького Низового, дбаючи про традиції, а відтак і козацьку честь, маємо намір вчинити так, як це неодноразово робили Запорозькі козаки,  тобто, якщо суперник ігнорував виклик на герць – двобій – http://www.mamajeva-sloboda.ua/news.php?id=436 , то вони починали брати його на кпини (глузувати, згадайте хоча б славнозвісний лист до турецького султана, котрий закінчується словами: «Місяць наш уже на небі, день тей самий, що й у Вас…»).

Будучи по-лицарськи гречними до наших сусідів, чемно, з дотриманням правил «козацької» дипломатичної пристойності, щоправда не позбавленої «перцюватої ядучості» доброго дишкретного (толерантного) українського гумору, ми – сучасні українські козаки, в рамках презентації лицарської зброї, підготували наш Наддніпрянський жартівливий дарунок мостивим панам Отаманам Російського козацтва…  

Певна справа, за браком часу, ми не змогли зв`язатися з нашою українською гордістю Віталієм Кличком, аби порадитись, як він чинить,  коли його опонент, російський професійний боксер «супертяж»  Александр Повєткін під різними боягузливими  приводами ігнорує виклик та ухиляється від чесного двобою…

Команда українських козаків під орудою Отамана Олега Юрчишина є, на правду, кращим із кращих кінних підрозділів Європи, здобувши за останні 15 років десятки перемог над кінними лицарями з Польщі, Швеції, Німеччини, Франції, Італії, а також неодноразово представляючи українське козацтво перед самою королевою Великобританії Єлізаветою ІІ, рівно як і перед шейхами в Саудівській Аравії, королем Малайзії, Індонезії та багатьох інших куточках нашої планети.

Під час «Презентації зброї» відбудуться показові виступи кінного козацького загону «Українські козаки». Лунатиме козацька пісня, жарти, готуватиметься «мудрий козацький борщ»…

Серед акредитованих журналістів та всіх присутніх буде проведений конкурс з обов`язковою нагородою коштовним подарунком. Тема: хто більше знайде синонімів до слова – «лупити».

Нашою метою не є глузування та висміювання. Ми, спадкоємці лицарства Війська Запорозького Низового, насправді дуже сподіваємось, що Отамани Російського козацтва, після нашої «Презентації зброї» нарешті схаменуться, а відтак знайдуть можливість та час  хоча б прочитати на офіційному сайті Всевеликого Війська Донського текст «Кодексу козацької честі», тобто ми все ще розраховуємо на приїзд команд Російських козаків на змагання з «Козацьких багатоборств» на честь 1100-річниці відзначення свята Покрова Пресвятої Богородиці, котрі заплановано провести 13-14 жовтня 2010 року в козацькому селищі «Мамаєва Слобода».

Наш виклик на єдиноборства з російськими козаками було підтримано Радою козацьких Отаманів України, більше того, «Ліга каскадерів України» зголосилась бути секундантами проведення змагань та запросила «Асоціацію професійних каскадерів Росії» забезпечити неупереджене та чесне суддівство в проведенні «Поєдинку честі» між українськими та російськими козаками.

Отож чекаємо на “козацьку балачку”…

«Ой вийди, вийди, московський  царю, нехай ми собі поговоримо, свої коники випробуємо, а ясні мечики вимоцуємо: Чий коник швидший і мечик твердший? Ой виїдь, виїдь, ти, московський  царю, на ту толоку, та на мураву, покажи славу, ти, московський царю!”  (Українська колядка).

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»