Четверта Зимова КРАЇНА МРІЙ РІЗДВЯНА. Зимові та Різдвяні свята в козацькому селищі «Мамаєва Слобода»
Опубліковано: 07 Гру 2011 13:50

Козацьким застільним гаслом (девізом) Новорічних та Різдвяних святкувань на «Мамаєвій Слободі» є заклик наших прадідів, котрий латиною звучить буквально так – «Ерго бібамус», що по нашому, себто по-козацьки означає: «Отже випиймо!»

Панове товариство! Козаки та козачки, запрошуємо до нашого гурту! Гримнемо дужо та гучно!

Згадаймо як це колись вміли робити наші прадіди на козацько-шляхетських бенкетах «Ерго бібамус» (отже випиймо!). А відтак, щиро по-козацьки оголошуємо про початок реєстрації компаній та фірм, котрі бажають дружньо, гамірно та весело відсвяткувати зимові свята в козацькому селищі «Мамаєва Слобода», що біля витоку річки Либідь. В свою чергу обіцяємо, що святкування будуть наповнені самобутнім національним колоритом Наддніпрянщини та козацьким запалом!

7 січня (субота)ЧЕТВЕРТА ЗИМОВА КРАЇНА МРІЙ РІЗДВЯНА

10:00 – початок народних гулянь:

–      Куштування звареного на відкритому вогні козацького кулішу , а також дегустація традиційних хмільних українських напоїв козацької доби (вишняк, слив’янка, дулівка, медовуха)

–        Ярмарок майстрів

–        Різдвяні розваги для дітей та дорослих

–        Майстер-класи від народних майстрів

–        Співи біля вогнищ

–        Катання на санчатах

16:00 – Відкриття фестивалю «Країна Мрій Різдвяна».

–        Різдвяна Шопка

17:00 –  Виступ дитячого колективу “Райгородок”

19:00 – виступ колективу «Божичі»

20:00 – виступ гурту «Воплі Відоплясова»

8 січня (неділя) – продовження
ЧЕТВЕРТОЇ ЗИМОВОЇ
КРАЇНИ МРІЙ РІЗДВЯНОЇ

10:00 – початок народних гулянь:

–     Куштування звареного на відкритому вогні козацького кулішу , а також дегустація традиційних хмільних українських напоїв козацької доби (вишняк, слив’янка, дулівка, медовуха)

–     Ярмарок майстрів

–     Різдвяні розваги для дітей та дорослих

–     Майстер класи від народних майстрів

–     Співи біля вогнищ

–     Катання на санчатах

–  Різдвяна Шопка від Країни Мрій Різдвяної 

17:00 – майстер клас колядок, щедрівок від дитячого колективу  «Цвітень»

18:00 – Різдвяний ЗІРКОВИЙ ВЕРТЕП (за участі відомих особистостей)

19:00 – виступ колективу “Чоботи з Бугая”

20:00 – Dj O’Skrypka

*Організатори залишають за собою право вносити зміни у програму заходу

 

13 січня (п`ятниця) – СТАРИЙ НОВИЙ РІК. МАЛАНКА.

18:00 – Усі, хто заздалегідь забронював традиційну українську хату або ж місця за столиком у «Шинку – коса над чаркою», матимуть гарну нагоду провести Старий Новий Рік в родинному колі в атмосфері середньовічної Наддніпрянської України, тобто послухати справжнісіньких щедрівників, які, співаючи, щиросердно побажають щастя, радості та достатку господарям та гостям.

Будуть відтворені стародавні обряди «Маланки» та «Кози» (за умови бронювання Вами хати чи стола в “Шинку – Коса над чаркою”)

14 січня (субота) – ВАСИЛЯ

10:00 – ярмарок народних майстрів;

11:00 – куштування звареного на відкритому вогні козацького кулішу , а також дегустація традиційних хмільних українських напоїв козацької доби (вишняк, слив’янка, дулівка, медовуха)
–     Різдвяні розваги для дітей та дорослих

–        Майстер-класи від народних майстрів

–        Співи біля вогнищ

–        Катання на санчатах

12:30 – Майстер-клас із засівання, колядок та щедрівок одного з найвідоміших в Україні фольклорних гуртів “Вертеп” під керівництвом козацького Отамана Кравченка Олександра.

13:00 – різдвяна казка від знаного на всій Вкраїні казкаря – Сашка Лірника.

14:00 – обряд «Кози» та відтворення сакрального дійства «Щедрування» та «Засівання» за участю фольклорного колективу “Зоряниця” під керівництвом Слобідського кобзаря Гончаренка Олександра.

15:00 – виступ фольклорного гурту “Вертеп” під керівництвом козацького Отамана Кравченка Олександра.

16:00 – Усі, хто не полінувався, заздалегідь забронював одну із традиційних українських хат або ж місця за столиком у «Шинку – коса над чаркою», матимуть гарну нагоду провести Старий Новий Рік в родинному колі в атмосфері середньовічної Наддніпрянської України, тобто послухати справжнісіньких щедрівників, які, співаючи, щиросердно побажають щастя, радості та достатку господарям та гостям.

Будуть відтворені стародавні обряди «Маланки» та «Кози».

19  січня (четвер) – ВОДОХРЕЩА (ОРДАНЬ)

09:00 – 10:30 – в козацькій церкві «Покрова Пресвятої Богородиці» відбудеться Святкова Літургія.

10:00 – ярмарок народних майстрів

11:00 – Куштування звареного на відкритому вогні козацького куліша , а також дегустація традиційних хмільних українських напоїв козацької доби (вишняк, слив’янка, дулівка, медовуха)
12:30 –  народні гуляння:

–      усі бажаючі пірнути (шубовснути) в ополонку озера Красавиця, з якого бере початок річка Либідь збираються на березі. Настоятель козацької церкви Покрова Пресвятої Богородиці освячує воду в ополонці та благословляє всіх, хто бажає зануритись в крижану воду.  В цей час лунають постріли з козацьких гармат та мушкетів – козаки символічно розстрілюють «нечисту силу», яка в цей час намагається «вистрибнути» з освяченої води. Люди весело та гамірно стрибають у воду, лунають козацькі литаври. Козаки оголошують, що всі, хто прийняв купель в крижаній Хрещенській воді, тепер мають право позмагатись за «Орданський Орден» (вирізаний з криги хрест). Козацький Осавул ділить усіх присутніх на дві лави й роз`яснює правила дружньої сутички. Переможці отримують в нагороду символічний «Орданський Орден» та могорич (відро дулівки) від сторони, яка отримала поразку.
16:00 – продовження народних гуляннь. Виконання колядок  фольклорними колективами. На берег озера виноситься дідух, де потім відбувається веселе його спалення.

Пропонуємо Вам, Вашим кумам, сватам, друзям та колегам відчути перцюватий присмак давніх українських старосвітських традицій. Адже святкування наповнені жартами, піснями та гарним настроєм в козацькому селищі «Мамаєва Слобода», що розташоване обіч витоку легендарної річки Либідь, всього-навсього за сім кілометрів від Хрещатика, практично в центрі столиці України, славному від віків місті Києві, додасть Вам бадьорості та снаги на весь наступний 2012 рік!

Всесвітньознаний співак та Dj O’Skrypka, а також гурт ВВ, фольклорні колективи та виконавці зарядять Вас позитивом на весь наступний 2012 рік!
Отож гайда всі на Четверту Зимову Країну Мрій Різдвяну колядувати, щедрувати, засівати та купатись в крижаній ополонці спільно з українськими козаками на «Мамаєвій Слободі»!

Про деталі святкової зимової програми «Ерго бібамус»! (лат. «випиймо») й можливість реєстрації та бронювання місць для Вашої компанії чи фірми, можна довідатись за тел.. 361-98-48; 093-872-48-77, або ж написати листа – mamayevasloboda@gmail.com

P.S.  Організатори залишають за собою право вносити зміни у програму заходів. Слідкуйте за новинами.

Давайте разом, по-козацьки, погуляємо на Різдво, а також свята Маланки, Василя (“старий” Новий рік) та Водохреще в «Мамаєвій Слободі»!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»