23 серпня на «Слободі» розгорнули прапор довжиною 75 метрів
Опубліковано: 24 Сер 2009 22:53

23 серпня на «Мамаєвій Слободі» відбулося урочисте розгортання одного з найбільших державних прапорів України довжиною 75,17 метра і шириною 12 метрів. Загальна площа полотнища склала 900 квадратних метрів.

Співорганізатором заходу став фестиваль “Країна Мрій” на чолі з його ініціатором Олегом Скрипкою.

Довжина Українського прапора крила в собі певний символізм: за давнім способом літочислення, яке було в Україні ще з засів перших князів, зараз має бути саме 7517 рік. Як свідчать численні історичні артефакти, в Україні-Русі літочислення велося від сотворіння світу. Саме за цим давнім способом літочислення, Різдво Христове припало на 5508 рік, після сотворіння світу. Таким чином різниця між сучасною системою літочислення та давнішньою складає 5508 років. За цим давнім способом літочислення, 2009 рік – рік святкування 18-ї річниці Незалежності України – є 7517 роком від створення світу.

«Мамаєва Слобода» та «Країна Мрій» вирішили відтворити важливі для української самобутності цифри 7517 в величезному прапорі – символі давності українського народу та єдності національних цінностей.

Костянтин Олійник, директор козацького селища «Мамаєва Слобода»: «Головна мета нашої акції пробудити та укріпити в наших громадянах почуття національної гідності. Ми маємо назавжди позбутись комплексів, що бути українцем нешанобливо. І нарешті переконатись, що право називати себе громадянином України – то є велика честь. Варто завжди пам’ятати, що Україні не 18 років, а на тисячі років більше! Ми не молода новостворена країна, ми держава з величезним історичним і культурним спадком!».

Олег Скрипка, ініціатор етнічного фестивалю «Країна Мрій», співак, культурний діяч: «Етнічний фестиваль «Країна Мрій» і я особисто вирішили долучитися до цього святкового дійства, враховуючи культурологічну унікальність «Мамаєвої Слободи» та важливість цієї дати для сучасної історії України. Нас об’єднує висока мета – зробити це свято красивим і традиційним та залучити молодь до шанування державного прапора.»

В рамках заходу відбувся виступ кінного каскадерського театру, концерт народних музик, ярмарок майстрів та дегустація найкращого козацького куліша.

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»