Запрошуємо Вас на «Козацьку ніч», аби спільно відсвяткувати передноворічний бенкет, Святвечір, Різдво та Щедрий вечір (Старий Новий рік) на «Мамаєвій Слободі»!
Опубліковано: 17 Лис 2015 15:43

Козаки та дівчата-козачки запрошують на «Козацьку ніч», аби спільно відсвяткувати передноворічний бенкет, Святвечір, Різдво та Щедрий вечір (Старий Новий рік) за давніми традиціями в козацькому селищі «Мамаєва Слобода», котре знаходиться за 7 кілометрів від вулиці Хрещатик, тобто, практично в центрі Києва.

Тож, відсьогодні, оголошуємо про початок реєстрації компаній та фірм, котрі бажають весело та дружно згадати давні Наддніпрянські традиції: сидячі за святковим столом з родичами чи друзями в традиційній українській хаті, Ви зможете почути віншування веселих гуртів колядників, щедрувальників, взяти участь у Вертепі, покататись на запряжених кіньми санях засніженими вулицями козацького селища! 

Отже, не лінуйтесь та заздалегідь бронюйте козацькі хати!
В святковій програмі «Козацька ніч» ми пропонуємо для влаштування передноворічного чи Різдвяного бенкету приміщення «Шинку – Коса над чаркою», а також до Ваших послуг можуть бути помешкання у хатах джур, титаря, гуральні, коваля, гончара, ворожки, або ж козацькій скарбниці на садибі самого пана сотника!

Наші козаки та дівчата-козачки запевняють Вас, що святкування на «Мамаєвій Слободі» будуть наповнені самобутнім українським колоритом та козацьким запалом, адже крім усього в бенкетному стравописі (меню) шинку більше 200 історичних страв та хмільних напоїв козацької доби!

Великий українець Микола Васильович Гоголь у своїй повісті «Ніч перед Різдвом» з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки» описав, як весело та гамірно вміють святкувати українці. Тож, пропонуємо Вам увімкнути уяву і як на машині часу відзначити на «Мамаєвій Слободі» свято так, щоб і правнукам було про що розповісти!

Ви, напевне, багато знаєте про передноворічні бенкетні страви української історичної кухні. Однак хочемо поінформувати Вас, про те, які 12 страв готувались до Святої вечері. Ці страви готувались на честь дванадцяти апостолів. На Святвечір сім’я по-можливості збиралась разом. Вечеряти сідали аж тоді, коли на небі сходила перша зірка – символ народження Сина Божого. Кутя і узвар, ще зранку займали почесне місце на столі під образами – на покуті. Стіл посипали чистим сіном. На нього клали нову скатертину, потім вишиваного рушника. Діти притрушували долівку соломою, вишукуючи в ній невимолочений колос, бо ж це віщувало добробут. Жінки й дівчата, весь день шостого січня і аж до вечора прибирали в хаті, щоб вона стала ошатною, затишною та святковою. Вся родина до вечора сходилась до хати, щоб зустріти свято всією родиною. Запалювали лампадку, курили в хаті ладаном, молились разом. Як правило, на Святвечір зовсім не вживали міцних напоїв. Міцні напої та горілка з’являлись на святковому столі тільки наступного дня – на Різдво.

Святвечірнє меню на «Мамаєвій Слободі» (06 січня 2016 року):

Кутя з пшениці, Книші, Узвар, Драглі з риби, Вушка з грибами, Квашена капуста, Овочі квашені (помідори, огірки, яблука), Борщ Межигірський з грибами, Голубці пісні, Січеники з риби, Вареники з капустою, Гречаники, Печеня по-козацьки, Пиріжки з сухими грушами.

За бажанням Ви зможете дозамовити страви та хмільні напої з бенкетного меню (в переліку більш ніж 200 страв та міцних напоїв української історичної кухні, в тому числі печене порося, качка начинена яблуками, печена гуска, ягня начинене, осетрина в білому вині, сом запечений з грибами тощо. Також можна замовити найулюбленіший козацький хмільний напій – «Варенуху» або ж «Запіканку»). Або ж просто забронювати столик в «Шинку – Коса над чаркою».

Якщо Ви прихильник родинного затишку та тепла української хати з традиційним інтер’єром Наддніпрянщини – сволок із пучками освяченого на Маковея зілля та мисники на яких рядами розміщені барила, штофи, полумиски, горнята та тарелі. На божниках стоять образи прикрашені «Обухівськими» та «Чернецькими» рушниками. Рогачі, коцюби і кочерги підпирають піч, з якої смачно тягне димком та чутно потріскування дрів. Дідухи, килими та інше хатнє начиння в мерехтливому освітленні «живого» вогню свічок та лампадок, неповторний запах духмяних польових трав, котрими рясно притрушена долівка дають можливість відчути неповторну атмосферу житла наших прабабусь та дідусів… То ласкаво запрошуємо до однієї з хат на «Мамаєвій Слободі»!

Аби Ви мали змогу, як на машині часу перенестись у минулі століття, коли ще наші прабабусі та прадідусі  були дітьми, то ми  пропонуємо відсвяткувати Святвечір, Різдво та Щедрий вечір (Старий Новий рік) в одній із половинок хат, або ж у цілій садибі.

Хата титаря:

Ліва половина – до 40 осіб.

Права половина – до 20 осіб.

Хата джур:

Ліва половина – до 20 осіб.

Права половина – до 20 осіб.

Хата коваля:

Ліва половина – до 20 осіб.

Права половина – до 20 осіб.

Хата гончара:

Ліва половина – до 20 осіб.

Права половина – до 20 осіб.

«Шинок – коса над чаркою»:

малий зал – до 25 осіб.

великий зал – до 55 осіб.

Гуральня (винокурня):

 – до 25 осіб.

Хата ворожки:

Хата – до 6 осіб.

Про деталі передноворічної програми «Козацька ніч», а також можливість реєстрації та бронювання місць для Вашої компанії чи фірми, можна довідатись за тел.. 044-383-84-67; 099-259-32-48 або ж написати листа – korporativms@gmail.com ; mamayevasloboda@gmail.com

Відсвяткуємо разом передноворічний бенкет, Святвечір, Різдво та Щедрий вечір (Старий Новий рік) в козацькому селищі “Мамаєва Слобода”!

Щоб наша доля нас не цуралась!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»