Синьо-жовта "Стрічка гідності" на "Мамаєвій Слободі"
Опубліковано: 30 Січ 2014 13:34

Козацьке селище «Мамаєва Слобода» із серця столиці України – міста Києва – закликає всіх, кому небайдужа єдність нашої молодої, але з тисячолітньою історією держави, підтримати всеукраїнську акцію «Стрічка гідності», про початок якої було оголошено вчора – 29 січня року Божого 2014 – на Майдані Незалежності – головній площі столиці гордих чубатих слов’ян.

Отож, давайте спільно прикріпимо стрічку синьо-жовтого кольору до свого одягу, аби продемонструвати єдність та гідність усіх українців від Синього Дону і до Карпатських гір!

Пані та панове! Тож починаючи від  сьогодні, 30 січня року Божого 2014, всі громадяни, які матимуть стрічку синьо-жовтого кольору на верхньому одязі, зможуть зайти на територію козацького селища «Мамаєва Слобода» на безоплатній основі. Акція «Стрічка гідності» у Козацькому селищі «Мамаєва Слобода»  триватиме впродовж двох тижнів – від сьогодні 30 січня по 15 лютого року Божого 2014 (тобто, аж до Стрітення).

А на Стрітення, 15 лютого, ми щиро по-козацьки запрошуємо Вас на Велике українське свято – «Зима з весною стрічається!». На Ярмарковій площі «Мамаєвої Слободи» козаки та дівчата-козачки будуть співати, танцювати, гарні мислі мати та зиму з воріженьками проганяти! Початок заходу «Зима з весною стрічається» – 15 лютого 2014 року о 12:00. Для всіх, у кого синьо-жовта  стрічка, вхід вільний та безоплатний!

Ви обов’язково маєте знати, що головним об’єктом «Мамаєвої Слободи» є козацька церква в ім’я Покрова Пресвятої Богородиці. Наша Покровська церква є не тільки рідною молодшою сестрою (тобто, копією, зведеною у новому тисячолітті за тими ж самими автентичними кресленнями) козацької Покровської церкви, що вивищувалась над Запорозькою Січчю у часи Богдана Хмельницького, але й стоїть на широті схід-захід: за координатами – 50,26`06“ пн. ш. За цими ж координатами по лінії схід-захід 50,26`06“ пн. ш. на Святих Київських горах височіє найголовніший собор всього східного Православ`я – Свято-Успенський собор Києво-Печерської лаври.

У ІІ-VIII століттях нашої ери сусідні європейські народи називали наших прадідів-слов’ян венедами та антами. В наш час археологи, як у Західній Європі, так і в нас, в Україні, ототожнюють поселення давніх слов’ян, тобто венедів та антів, із Пражсько-корчаківською та Пеньківською культурами. Недарма ж ми, українці, нащадки чубатих словян з обох берегів Дніпра, так линемо душею у Європу до спільних цивілізаційних цінностей. Бо ж саме там, біля витоків річки Дунай, Рейн та річки Майн, закопані пупи наших прадідів. Хочемо ще раз звернути Вашу увагу, що найдавніші слов’янські поселення, цебто поселення венетів та антів, котрі ототожнюються археологами із  Пражсько-корчаківською та Пеньківською культурами, розташовані практично на одній лінії схід-захід, починаючи від Рейну до Сіверського Донця.

А тепер – увага! Всі столиці братніх слов’янських народів знаходяться на лінії схід-захід практично за однаковими координатами. Ця символічна «Лінія Сили» проходить через центральні площі сучасних європейських столиць (у тому числі, й українського Майдану Незалежності). Ці давні міста у далекому ІІ-VIII століттях були племінними та духовними центрами давніх слов’ян – венетів та антів: сіверян, полян, древлян, дулібів, білих хорватів, віслян, чехів, моравів, лютичів, сербів та бодричів, котрі мешкали від сучасного міста у ФРГ Франкфурта на річці Майні і аж по Сіверський Донець.

Наводимо координати сучасних місцевостей та міст, які співпадають із розташуванням Пражсько-корчаківської та Пеньківської археологічних культур, що мають безпосереднє відношення до прапрадідів українців венедів та антів:

місто Франкфурт-на-Майні                 

50°06′38″ пн. ш.

місто Прага                                        

 50°05′00″ пн. ш.

місто Братислава                             

48°08′41″ пн. ш.

місто Краків                                         

50°03′14″ пн. ш.

місто  Львів                                               

49°49′48″ пн. ш.

місто Дубно                                          

50°23′35″ пн. ш.     

місто Острог                                          

50°19′45″ пн. ш.              

місто Житомир                                     

50°15′16″ пн. ш.

місто Київ                                               

50°27′00″ пн. ш.

місто Київ. Козацька

Ставропігійна церква в ім’я

Покрови Пресвятої Богородиці

на «Мамаєвій Слободі»                   

50°26′06″ пн. ш.

місто Київ. Головний собор

усього православ’я –  

Успенський Собор

Києво-Печерської Лаври              

50°26′06″ пн. ш.

місто  Гадяч                                         

50°22′02″ пн. ш.

місто Харків                                              

50°00′21″ пн. ш.  

Згодьтесь, таке розташування на одній лінії схід-захід давніх слов’янських міст, котрі були закладені нашими прадідами, як стверджують археологи, з ІІ по VІІІ століття нашої ери, є не просто дивовижним, а й додатковим підтвердженням, що такий промисел Господній не може бути простим збігом.

Українці як прапраправнуки венедів і антів мусять жити в Європі не тільки фізично, але й духовно. На цій духовній «Лінії Сили», яка має спільні координати наших прадавніх сакральних центрів, вожді слов’ян закопували пупи, коли народжувались їхні одноплемінці. На цій це лінії вони, наші далекі прадіди,  будували столиці та зводили храми. На Середньовічних картах ще до 1709 року Європа починалася біля річки Сіверський Донець, а не біля Уральських гір, як того захотіли російські царедворці. Саме тому Азовське море наші прадіди-козаки і називали Азовським, бо ж воно лежало на межі з Азійським континентом…

З козацького серця столиці України – «Мамаєвої Слободи» – ми б щиро хотіли, аби якомога більше українців підтримало символічну акцію «Стрічка гідності».

Користуючись нагодою, просимо небайдужих доповнити символічну «Лінію Сили чубатих слов’ян», перевіривши координати своїх сіл та міст, церков та монастерів, котрі розташовуються на одній широті по лінії схід-захід із Майданом Незалежності у Європейському від віків місті Києві.

Наша єдність – непорушна!

Хай нашої єдності вороги лякаються!

А ми скажемо дружно – Україна єднається!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»