«Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні запрошує на віртуальну мандрівку
Опубліковано: 26 Лис 2015 15:08

Одне із найбільш веселих зимових народних свят має назву «Миколая»! Це не тільки свято дорослих, але й малечі.

Сім років тому, в 2009 році, Святий Миколай вибрав козацьке селище «Мамаєва Слобода» для свого офіційного осідку, цебто «Головної Резиденції Святого Миколая» в Україні!

На «Мамаєвій Слободі» 98 об`єктів, це садиби коваля, гончара, козацького сотника, козаків джур, ворожки, але найбільш Миколай уподобав для своєї Резиденції хату на садибі Титаря (церковного старости). Можливо тому, що ця чепурна традиційна українська хата розташовується поруч із ставропігійною козацькою церквою в ім`я  Покрова Пресвятої Богородиці.

Напередодні відкриття «Головної Резиденції Святого Миколая», котре заплановане на 8 грудня 2015 року, хочемо запропонувати Вам віртуальну мандрівку садибою Титаря, а саме: правою половиною оселі Титаря, яка носить умовну назву «Паничевська». На цій половині хати ви та діти, котрі прибудуть до Резиденції Миколая зможуть побачити справжню українську піч в якій палахкотять потріскуючи дрова, а також випікаються печатні медові пряники «Миколайчики». Хата оздоблена килимами, настінними розписами, різьбленим сволоком, на мисниках дружніми рядами вишикувались тарелі, миски, дзбани, глечики, барила та горнята. На божнику стоять ікони прикрашені вишитими обухівськими рушниками. Тутички, біля столу в кутку, примостилась скриня. Біля печі, як і годиться, стоять рогачі та коцюби. Погрівши трішки руки біля печі, пройшовши через сіни, діти веселою зграйкою потрапляють в ліву половину хати Титаря, яка носить назву «Світлиця». Саме у «Світлиці», недалечко від оздобленої кахлями груби й буде займати почесне місце сам Святий Миколай. Діти, котрі прийдуть до нього в Резиденцію, зручненько вмостившись на лавах біля теплої груби, що як і колись опалюється дровами, по черзі відзвітуються йому про свої гарні вчинки. Для неслухів та батьків неслухів козаки «сердюки» з почесної варти Святого Миколая подарують різку, аби вона висіла впродовж року в кожного неслуха вдома. Для чемних дітей Святий Миколай зіграє на старосвітській лірі чи кобзі, а потім спільно з янголами та дівчатами-козачками обдарує їх гостинцями.

Тож, напередодні відкриття «Головної Резиденції Святого Миколая» в Україні, ласкаво запрошуємо Вас, пані та панове, а також ваших дітлахів зробити віртуальну мандрівку обійстям та хатою Титаря, куди вже в сьомий раз  прибуде Святий Миколай, аби підписати 8 грудня 2015 року з козаками «Мамаєвої Слободи» «Глейт» (охоронну грамоту) про охорону всіх добрих справ Миколая на наших дідівських землях від зелених Карпат і до синього Дону!

P.S. Попередньо домовитись про відвідування Резиденції Миколая, а також проведення майстер-класів, або ж придбати печатний медовий пряник – «Миколайчик» можна за тел.: 066-091-10-76; 044-361-98-48; mamayevasloboda@gmail.com , tourexms@gmail.com 

З наступаючим веселим зимовим святом!

Наші послуги

Страви в шинку

Вартість входу

150грн

Пільгові ціни(громадяни України)

  • 100грнВимушені переселенці
  • 100грнПенсіонери
    При наявності пенсійного посвідчення
  • 100грнШколярі
    При наявності учнівського квитка
  • 100грнСтуденти
    В будні несвяткові дні при наявності студентського квитка

Безкоштовний вхід(громадяни України)

  • Дошкільнята
    Крім організованих груп
  • Інваліди І-ІІ груп
    За умови наявності пільгового посвідчення
  • Солдати та сержанти-строковики
    Збройні сили України
  • Ветерани війни з Росією
    та їхні діти. За наявності посвідчення учасника бойових дій (УБД)

Придбати квитки

Наша адреса
вулиця Михайла Донця, 2, Київ
Це на теперішньому масиві Відрадний поблизу Національного авіаційного університету
Що до нас їде?
  • 27
    Від станцій метро Почайна та Шулявська
  • 433
    Від перетину вулиць Богдана Хмельницького та Терещенківської.
  • 201
    Від станції метро Шулявська
  • 427
    Від станцій метро Палац Спорту та Шулявська
Весь транспорт їде до зупинки «вулиця Михайла Донця»